v-radi-zareiestruvaly-postanovy-pro-vykliuchennia-nardepiv-vtikachiv-odarchenka-ta-dmytruka-iz-skladu-komitetiv

В Раді зареєстрували постанови про виключення нардепів-втікачів Одарченка та Дмитрука із складу комітетів

 • 11706 переглядiв

Народні депутати від фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, Анастасія Радіна та Сергій Іонушас зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови виключення нардепа Андрія Одарченка зі складу комітету з питань антикорупційної політики та Артема Дмитрука зі складу комітету з питань правоохоронної діяльності.

Про це пише УНН із посиланням на проєкт постанови №12099.

Деталі

Відповідно до проєкту постанови, пропонується відкликати Андрія Одарченка з посади члена комітету з питань антикорупційної політики та Артема Дмитрука з посади члена комітету з питань правоохоронної діяльності.

Доповнення

Народний депутат Артем Дмитрук, якого українські правоохоронці оголосили в розшук, долучився онлайн до засідання Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

Наприкінці серпня Дмитрук нелегально перетнув кордон із Молдовою, попросив притулок у поліції, а пізніше вилетів до Риму. Згодом ДБР оголосило Дмитрука в міжнародний розшук.

Сам Дмитрук підтвердив, що був затриманий у Лондоні, а також про те, що відбувся суд. Щоправда про результати засідання - не повідомив.

В листопаді минулого року САП та НАБУ повідомили про підозру нардепу Андрію Одарченку у підкупі високопосадовця Державного агентства з реконструкції.

У вересні Вищий антикорупційний суд заочно заарештував нардепа Одарченка, а також стягнув 15 млн гривень застави, внесеної за нього. 

Популярні

Новини по темі

Рейтинг проросійської партії BSW у Німеччині впав до мінімуму

 • 10873 переглядiв