ukenru
ukrainski-sportsmeny-vstanovyly-svitovyi-rekord-na-chempionati-z-lehkoi-atletyky

Українські спортсмени встановили світовий рекорд на чемпіонаті з легкої атлетики

 • 27810 переглядiв

Українські пара атлети досягли визначного успіху на чемпіонаті світу у приміщенні з легкої атлетики, що проходив у Франції: 13 золотих, 7 срібних та 4 бронзових медалей. Максим Коваль встановив світовий рекорд у штовханні ядра.

У французькому Реймсі завершився чемпіонат світу з легкої атлетики: національна паралімпійська збірна України здобула 24 медалі. Визначний успіх здобув паралімпієць Максим Коваль, який у штовханні ядра досяг світового рекорду 17,40 м.

Про це передає УНН із посиланням на телеграм-канал Міністерства молоді та спорту України.

Деталі

Національна паралімпійська збірна України отримала 24 медалі, а також встановила рекорд світу на чемпіонаті світу у приміщенні з легкої атлетики, який проходив у французькому місті Реймс.

Як стало відомо, українці отримали 13 золотих, 7 срібних та 4 бронзових медалей.

Чемпіонами світу стали:

Максим Коваль, який отримав золото у штовханні ядра. Підтверджується, що спортсмен досяг світового рекорду 17,40 м.

Також серед призерів золотих медалей: Василь Біленко (біг, 60 м з барʼєрами); Вікторія Шпачинська (штовхання ядра); Павло Волуйкевич (біг, 1500 м); Людмила Даниліна (біг, 1500 м + біг, 800 м + біг, 3000 м); Юлія Шуляр (біг, 200 м); Кирило Безверхов (стрибки у висоту); Руслана Муравська (стрибки у висоту); Руслана Муравська, Ірина Кандиба, Людмила Даниліна, Юлія Шуляр (жіноча естафета,  4х400 м); Юлія Шуляр (біг, 60 м); Михайло Біленко (багатоборство).

Нагадаємо

Збірна України з підводного спорту завоювала 37 медалей, у тому числі 21 золоту, на Кубку світу з підводного спорту у Франції.

Українська юніорська збірна зі стрільби з лука виборола бронзову медаль у стрільбі з блочного лука у віковій категорії U21 на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука у приміщенні 2024 року в Хорватії.

23.02.24, 21:29 • [views_0]