ukrainski-kompanii-vpershe-zmozhut-vziaty-uchast-u-tenderakh-koalitsii-droniv-minoborony

Українські компанії вперше зможуть взяти участь у тендерах Коаліції дронів - Міноборони

 • 13513 переглядiв

Українські виробники безпілотних технологій вперше зможуть взяти участь у тендерах, які організовує Коаліція дронів в рамках Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"). Про це заявили в Міністерстві оборони України, передає УНН.

Деталі

Для участі у тендері виробникам необхідно зареєструватися на сайті Міністерства оборони Великої Британії та подати свої заявки. Пропозиції щодо FPV-дронів приймаються до 14 жовтня, а для дронів-перехоплювачів – до 11 листопада.

Усі подані заявки будуть розглянуті членами Коаліції дронів, після чого оберуть переможців.

Сибіга обговорив з главою МЗС Данії інвестиції в українське озброєння16.09.24, 19:34

Мета цієї коаліції – забезпечити промислове виробництво FPV-дронів, щоб створити технологічну перевагу над ворогом на довгострокову перспективу. Важливо не лише масштабувати виробництво на Заході, але й підтримати українські компанії, які здатні виробляти таку техніку. Тому ми вперше залучаємо вітчизняних виробників до участі у тендерах

– зазначила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Доповнення

У Міноборони пояснили, що серія тендерів передбачає два лоти: на виробництво вдосконалених FPV-дронів та дронів-перехоплювачів. 

Компанії, що переможуть у тендерах, отримають замовлення на виробництво безпілотників для подальшого тестування та оцінки. В разі успішних результатів тестувань планується масштабне замовлення FPV-дронів від компаній-переможців.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що  Україна спроможна виробляти 1,5-2 млн дронів, але не вистачає фінансування. Водночас за його словами, Україна вже законтрактувала мільйон безпілотників та наздогнала РФ у виробництві дронів-камікадзе.

Популярні

Новини по темі