ukraina-vyhrala-chorne-more-i-zymu-ale-ne-zmohla-dosiahty-tsilei-na-zemli-zelenskyi-pro-druhyi-rik-povnomasshtabnoi-viiny

Україна виграла Чорне море і зиму, але не змогла досягти цілей на землі: Зеленський про другий рік повномасштабної війни

 • 35584 переглядiв

За словами президента Зеленського, Україна здобула контроль над Чорним морем і виграла зимою, але не змогла досягти своїх цілей на землі протягом другого року повномасштабної війни.

Під час другого року повномасштабної війни Україна виграла Чорне море і зиму, але досягти цілей на землі не змогла. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення, передає УНН.

"Кожен рік цієї війни має свій характер. Перший рік – вистояли. Почали повертати своє. Довели світу, що Росія може програвати. Другий рік цієї війни – ми виграли Чорне море. Виграли зиму. Довели, що можемо відновити контроль над українським небом. Але, на жаль, не змогли досягти цілей нашої держави на землі. Ми маємо чесно говорити: відчуття стагнації саме на південних напрямках та складнощі в боях на Донеччині вплинули на суспільний настрій. Українці стали рідше говорити про перемогу. Але український дух не втратив віри в перемогу. Україна зберігає свій історичний шанс. Реалізувати його – наш обов’язок", - сказав Зеленський.

За його словами, цей рік повинен стати часом України – часом, коли кожен український воїн знатиме, як і раніше, що Українська держава, українська армія здатні перемагати.

Детальний план дій на 2024 рік та дієва система ротацій: яких змін Зеленський очікує у ЗСУ08.02.24, 19:13

Раніше

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що новим Головнокомандувачем ЗСУ призначено Олександра Сирського.

Перед тим Глава держави зустрівся з Валерієм Залужним і подякував за два роки захисту.

Популярні

Новини по темі

У Зеленського прокоментували звільнення Залужного

 • 33651 переглядiв