ukraina-vpershe-prokhodyt-opaliuvalnyi-za-rakhunok-hazu-vlasnoho-vydobutku-shmyhal

Україна вперше проходить опалювальний користуючись газом власного видобутку – Шмигаль

 • 36810 переглядiв

Україна пройшла перший опалювальний сезон, покладаючись виключно на газ власного видобутку, завдяки 11% збільшенню видобутку Нафтогазом та Укргазвидобуванням.

Компаніям "Нафтогаз" та "Укргазвидобування" вдалося збільшили обсяги видобутку газу на 11%, що дозволило Україні вперше пройти опалювальний за рахунок газу власного видобутку. Про це в ефірі телемарафону заявив прем’єр міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Ми проходимо цей опалювальний сезон вперше на газу власного видобутку. Хочу наголосити і відмітити, що "Нафтогаз" та "Укргазвидобування" збільшили обсяги видобутку на 11%. Також відкрили нові свердловини видобутку газу доволі великого обʼєму. Зараз у наших сховищах є близько 10 млрд кубічних метрів газу.

, – сказав Шмигаль.

Деталі

Він наголосив, що енергосистема України працює збалансовано, а також вдалося збільшити можливості імпорту електроенергії.

"Ми збільшили можливості імпорту електроенергії до 1,7 ГВт. Це доволі потужний об’єм, який допомагає нам збалансовувати нашу енергосистему під час російських атак і під час потреби балансування. Завдяки роботі наших Збройних сил, ППО, наших героїчних енергетиків пройдемо цей опалювальний сезон стабільно, так  як було в попередні роки", - додав Шмигаль.

Тариф на електроенергію для українців наразі не змінюють - Шмигаль30.01.24, 13:52

Нагадаємо

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Україна завершує другий місяць зими, маючи стабільну ситуацію в енергетиці. 

Популярні

Новини по темі

У росії масштабний інтернет збій - ЗМІ

 • 32992 переглядiв