ukraina-ne-nazyvaie-kilkist-krain-shcho-pryidut-na-samit-myru-v-op-daly-poiasnennia

Україна не називає кількість країн, що приїдуть на Саміт миру: в ОП дали пояснення

 • 52954 переглядiв

Україна не розголошує кількість країн, які візьмуть участь у Саміті миру, щоб країна-агресор не змогла зірвати захід, але кількість потенційних учасників вже є значною після того, як офіційні запрошення були надіслані 168 країнам, у тому числі президенту Китаю Сі Цзіньпіну.

Україна не розкриває кількість країн, що приїдуть на Саміт миру, бо це полегшить роботу країні-агресору, яка включила буквально "машину" щодо зриву цього заходу. Про це повідомив заступник керівника ОП Ігор Жовква, передає УНН із посиланням на "Ми - Україна".

"Бо ті країни, які ще визначаються зі своєю позицією, будуть зазнавати впливу агресора. Тому не оприлюднюємо цифри. Але повірте, вони на сьогодні вже досить серйозні, і це після трошки більше тижня, як офіційні запрошення були надіслані 168 країнам - потенційним учасницям", - повідомив Жовква.

Зеленський запросив президента Аргентини на Саміт миру до Швейцарії10.05.24, 20:54

Доповнення

Україна запросила лідера КНР Сі Цзіньпіна на Глобальний саміт миру у Швейцарії.

Президент Володимир Зеленський повідомляв, що під час першого інавгураційного Саміту миру у Швейцарії Україна буде готова почути кроки від міжнародних партнерів щодо того, як вони бачать закінчення війни. Також Київ запропонує свої кроки.

Популярні

Новини по темі

Шахтар обіграв Динамо і здобув 15-й чемпіонський титул

 • 29043 переглядiв

У ДТП на трасі Київ-Знам'янка загинув 9-річний хлопчик

 • 77029 переглядiв