ukraina-cherez-profitsyt-znovu-peredavala-nadlyshky-elektroenerhii-polshchi-minenerho

Україна через профіцит знову передавала надлишки електроенергії Польщі - Міненерго

 • 40619 переглядiв

Через надлишок електроенергії в енергосистемі України частина її експортувалася до Польщі, а також планується експорт до Молдови.

Через профіцит електроенергії в енергосистемі України 4 лютого надлишки передавалися до енергосистеми Польщі, на поточну добу планується експорт електроенергії до Молдови. З технічних причин відключилось обладнання на підстанції у Дніпропетровській області, внаслідок чого без світла частково були жителі Кривого Рогу. Про це повідомили у понеділок у Міненерго, пише УНН.

Учора вдень в енергосистемі України виник профіцит електроенергії. На запит оператора системи передачі надлишки передавалися до енергосистеми Польщі (з 13:00 до 16:00) сумарною величиною постачання 300 МВт*год. 

- йдеться у повідомленні Міненерго.

Також повідомляється, що після аварійних ремонтів до енергосистеми підключено 4 блоки і корпус ТЕС. У резерві 10 одиниць генеруючого обладнання, які буде задіяно у разі потреби, вказали у відомстві. 

Відключення світла 

Як повідомляються, з технічних причин відключилось обладнання на підстанції у Дніпропетровській області, внаслідок чого знеструмились підстанції, які живлять побутових споживачі та місцеву промисловість у  Кривому Розі. Протягом пів години всіх абонентів заживлено за основною схемою, повідомили у відомстві. 

"Система збалансована. Застосування стабілізаційних графіків відключень не передбачається", - наголосили в Міненерго. 

Імпорт та експорт 

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 4914 МВ*год, також передбачається експорт - 230 МВ*год, вказали у Міненерго. 

Доповнення 

3 лютого УНН також повідомляв, що через профіцит електроенергії в Україні було здійснено експорт електроенергії до Польщі. 

Популярні

Новини по темі

Лісові пожежі в Чилі: вже відомо про щонайменше 112 жертв

 • 35770 переглядiв

Греммі 2024: хто отримав нагороди

 • 25481 переглядiв