uhorshchyna-stala-holovoiu-rady-yes

Угорщина стала головою Ради ЄС

 • 29550 переглядiв

Угорщина перебирає головування в Раді ЄС на 6 місяців на тлі серйозних розбіжностей з керівництвом ЄС з таких питань, як війна в Україні та міграція.

Угорщина розпочинає головування в Раді ЄС терміном на півроку в умовах серйозних розбіжностей із керівництвом Євросоюзу з низки питань, у тому числі щодо війни в Україні та міграції. 1 липня Угорщина приймає в ЄС естафету у Бельгії, щоб наприкінці грудня на основі ротації передати її Польщі. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Непрості відносини між Будапештом та Брюсселем відбилися навіть на виборі девізу головування: "Зробимо Європу знову великою!". Цей слоаган схожий на передвиборче гасло екс-президента США Дональда Трампа, якого не підтримує нинішнє керівництво ЄС, проте на його боці відкрито виступає угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан.

Офіційний логотип головування є кубиком Рубіка, на одній із граней якого зображено червоно-біло-зелений прапор Угорщини, а на іншій - емблема Євросоюзу у вигляді зірок, розташованих по колу. Цього року винаходу угорського інженера Ерне Рубіка виповнилося 50 років.

Як зазначається на сайті головування, головоломка вимагає "стратегічного бачення, терпіння, дисципліни та точності – тих якостей, які необхідні для головування Угорщини у Раді ЄС".

Орбан зустрінеться з Макроном у Парижі: серед тем обговорення - підтримка України26.06.24, 09:39

Популярні

Новини по темі

Угорщина стала головою Ради ЄС

 • 29550 переглядiв

352 танки: Генштаб озвучив втрати росіян у червні

 • 25904 переглядiв

Bloomberg: Boeing звинувачують у шахрайстві в США

 • 28949 переглядiв