u-yevroparlamenti-populistski-partii-oholosyly-pro-novu-ultrapravu-fraktsiiu

У Європарламенті популістські партії оголосили про нову ультраправу фракцію

 • 17526 переглядiв

Праві партії Австрії, Угорщини та Чехії оголосили про створення нової ультраправої фракції "Патріоти за Європу" в Європарламенті, яка боротиметься проти "брюссельського істеблішменту".

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, лідер FPÖ Австрії Герберт Кікль і лідер ANO Чехії Андрей Бабіш оголосили про створення нової ультраправої фракції в Європейському парламенті.

Пише УНН із посиланням на Euronews.

Деталі

Праві партії з Австрії, Угорщини та Чехії, які перемогли на європейських виборах, хочуть сформувати спільну групу в Європарламенті під назвою "Патріоти за Європу".

За словами угорського прем'єр-міністра, "Патріоти за Європу" стануть найбільшою фракцією правих сил Європи всього за кілька днів. Орбан також пояснив, що метою об’єднання стане боротьба "проти брюссельського істеблішменту, який досі не зрозумів бажання виборців і хоче зберегти статус-кво, незважаючи на результати європейських виборів".

Лідер партії FPÖ Герберт Кікль зауважив, що "праві партії хочуть досягти не знищення Європи".

Лідер ANO Бабіш зазначив, що альянс має три основні пріоритети: "захист суверенітету, боротьба з нелегальною міграцією та перегляд Зеленого курсу".

Представники об’єднання прагнуть до Європейського Союзу, але "заснованого на сильних і незалежних національних державах, а не до федерації, в якій домінує Брюссель".

У Східній Європі виборці піднесли сюрприз - праві партії набрали набагато менше голосів у Європарламент12.06.24, 15:02

Популярні

Новини по темі