u-povitrianykh-sylakh-spodivaiutsia-shcho-ukrainky-zmozhut-staty-pilotamy-f-16

У Повітряних силах сподіваються, що українки зможуть стати пілотами F-16

 • 28135 переглядiв

Наразі в Україні немає жодної жінки-пілота F-16, але речник командування Повітряних сил сподівається, що це зміниться в майбутньому.

Наразі є сподівання що жінки зможуть стати пілотами F-16 в майбутньому, однак сьогодні серед пілотів, які проходять навчання на F-16, жінок немає. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає УНН.

"Ми сподіваємось, що будуть жінки обов’язково і серед пілотів F-16, як це є в США, в Ізраїлі. Жінка сьогодні в армії займає дуже серйозне місце, мається на увазі, що гендерній політиці надається дуже серйозна увага. І в нашому Харківському університеті Повітряних Сил, профільному виші Повітряних Сил, навчається чимало жінок, які на рівні з чоловіками сьогодні виконують обов’язки. Серед військових інженерів в бригадах теж є жінки, які займаються обслуговуванням літаків, ми не раз про них говорили, показували на наших інформаційних ресурсах. Тому все буде, питання в тому, щоб якомога швидше літаки прибули на територію нашої держави", – пояснив Юрій Ігнат.

"Рамштайн-19": Остін пообіцяв адаптацію підтримки до потреб України, згадав про артилерію, F-16 та багаторівневу ППО14.02.24, 17:38

Популярні

Новини по темі