sylna-speka-i-povin-obrushylysia-na-kytai

Сильна спека і повінь обрушилися на Китай

 • 19312 переглядiв

У багатьох регіонах Китаю спостерігаються екстремальні погодні умови: у північних районах оголошено попередження про високу температуру, а в південних провінціях - про сильні повені через зливи.

Національний метеорологічний центр Китаю в неділю випустив попередження про високі температури, у багатьох регіонах країни спостерігається виснажлива спека, тоді як багато південних провінцій випустили серйозні попередження про повені через зливи, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Очікується, що інтенсивність високих температур знизиться на півночі Китаю та в регіонах між Хуанхе та Хуайхе, повідомили у центрі.

Центр прогнозував максимальну температуру 37-39 градусів за Цельсієм у деяких частинах Сіньцзяну, Внутрішньої Монголії та Хенані в неділю.

У Пекіні оголошено друге за потужністю попередження про спеку, а влада заявила, що очікує, що температура в понеділок і вівторок перевищить 37 градусів, повідомляє Beijing Daily, що підтримується державою.

Північно-східна китайська провінція Ляонін також повідомила, що найближчими двома днями температура в деяких районах досягне 40-42 градусів, повідомило державне телебачення Китаю CCTV.

Тим часом сильні дощі обрушувалися на південний схід провінції Фуцзянь протягом семи днів і, як очікується, продовжаться, при цьому рівень води в деяких річках перевищив критичний рівень. Влада спустила воду з кількох водойм, повідомила телекомпанія.

Влада регіону Гуансі заявила, що рівень води в деяких місцевих річках перевищив критичний рівень і що внаслідок повені в південному місті Гуйлінь загинув студент, повідомляє CCTV.

Аномальна спека в Туреччині та повінь на півночі Іспанії: Європа потерпає від негоди 12.06.24, 16:34

Популярні

Новини по темі

Сильна спека і повінь обрушилися на Китай

 • 19312 переглядiв

росіяни обстріляли Селидове на Донеччині, є поранений

 • 28814 переглядiв

Помірні дощі, грози та до 29° тепла: прогноз погоди на сьогодні

 • 18848 переглядiв

Тайвань не прагне війни з Китаєм - Міністр оборони острова

 • 111352 переглядiв