ukenru
ssha-pomylkovo-spryimaie-kytai-ta-ne-vykonuie-neshchodavno-uzghodzheni-obitsianky-hlava-mzs-kytaiu

США помилково сприймають Китай та не виконують нещодавно узгоджені "обіцянки" - глава МЗС Китаю

 • 28447 переглядiв

Китай звинувачує США в тому, що вони неправильно його сприймають і не виконують обіцянки, дані під час зустрічі Байдена і Сі, оновлюючи при цьому методи придушення Китаю.

Незважаючи на певний прогрес після зустрічі президентів Джо Байдена та Сі Цзіньпіна в листопаді 2023 року, згідно зі словами керівника МЗС КНР Ван І – Сполучені Штати помилково бачать Китай та оновлюють методи обмеження діяльності КНР.

Про це передає Reuters та УНН.

Деталі

Міністр закордонних справ Китаю Ван І, під час виступу у кулуарах щорічної сесії китайського парламенту заявив, що США "звинувачують" Китай "під будь-яким приводом" і мають хибне уявлення про країну.

Потрібно зазначити, що американська сторона продовжує хибне сприйняття Китаю, і обіцянки, які вона дала, насправді не були виконані. Методи придушення Китаю постійно оновлюються, а список односторонніх санкцій постійно розширюється

- сказав Ван на Всекитайських зборах народних представників.

Ван І наголосив, що обмін між двома країнами може продовжуватися, лише якщо обидві сторони поважатимуть і визнають свої розбіжності.

Доповнення

Глава китайської дипломатії також попередив, що тайванські політичні лідери, які прагнуть незалежності острова, на яку претендує Китай і підтримують США, будуть "ліквідовані історією", передає Агентство Франс Прес.

Ван І також підтвердив підтримку Китаєм палестинської справи.

Ми виступаємо за те, щоб Палестина стала повноправним членом Організації Об'єднаних Націй

- заявив він у той час, коли в секторі Газа все ще триває конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС.

Давнє бажання палестинського народу створити незалежну країну більше не можна ігнорувати

- додав він.

Нагадаємо

Китай збільшить свій оборонний бюджет на 2024 рік на 7,2% до 1,67 трильйона юанів (230,6 мільярда доларів) і зробить акцент на возз'єднанні з Тайванем.

Прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян не проводитиме щорічної пресконференції після парламентської сесії цього року, поклавши кінець 30-річній традиції і сигналізуючи про зниження авторитету прем'єр-міністра за часів глави Сі Цзіньпіна.

Держдеп США та фонд Маршалла займуться відновленням українських міст07.03.24, 09:29 • [views_0]