spromozhnist-opk-yes-pidvyshchylasia-na-40percent-borrel

Спроможність ОПК ЄС підвищилася на 40% - Боррель

 • 25446 переглядiв

За словами Жозепа Борреля, потенціал оборонної промисловості ЄС збільшився на 40%, і до кінця року вона розраховує мати 1 мільйон 155 тисяч одиниць боєприпасів.

Оборонно-промисловий комплекс Європейського Союзу продовжує зростати та розвиватися. Його спроможність підвищилася на 40%. ЄС розраховує до кінця цього року на 1 млн 155 тис. боєприпасів. Про це повідомив Верховний представник ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем в Києві, передає кореспондент УНН.

Продовжує зростати та розвиватися оборонно-промисловий комплекс ЄС й вже можна зазначити, що його спроможність підвищилася на 40%. Я також можу дати достатньо конкретну цифру, що стосується боєприпасів – до кінця цього року ми розраховуємо на 1 млн 155 тис. Така конкретна цифра

- сказав Боррель.

Окрім того, він зазначив, що загальна сума допомоги Україні з боку ЄС сягає 88 млрд євро, з них 28 млрд євро – це допомога, яка надходила у вигляді військової підтримки для України.

"Я хочу зазначити, що ми дійсно продовжуємо працювати, я зокрема продовжую працювати над Фондом спеціальної підтримки, який буде продовжувати надання військової допомоги Україні", - розповів Боррель. Тобто за його словами,  окрім 28 млрд євро, які вже були витрачені на військову допомогу, буде безумовно продовження цієї роботи", - заявив Боррель.

Доповнення

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Києві провів зустріч з головою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем, сторони обговорили конфіскацію російських активів, санкції, євроінтеграцію та військову підтримку - Україна до кінця року отримає 1 млн боєприпасів.

Politico повідомляло, що у країнах Євросоюзу виробляється недостатньо снарядів для постачання Україні, тому Чехія закликала партнерів почати робити закупівлі за межами ЄС.

Популярні

Новини по темі

Спроможність ОПК ЄС підвищилася на 40% - Боррель

 • 25446 переглядiв