spozhyvannia-elektryky-trymaietsia-na-odnomu-rivni-na-ranok-bez-svitla-654-naseleni-punkty-ukrenerho

Споживання електрики тримається на одному рівні, на ранок без світла 654 населені пункти - Укренерго

 • 14112 переглядiв

Споживання електроенергії тримається на одному рівні і відповідає сезонним показникам. Вночі російські БПЛА атакували енергооб’єкти на Сумщині. Через бойові дії та з інших причин на ранок були знеструмлені 654 населені пункти. Українців закликали користуватися потужними електроприладами в денні години – з 10:00 до 16:00. Про це повідомили у середу у НЕК "Укренерго", пише УНН.

Вночі російські БПЛА атакували енергооб’єкти на Сумщині. Було пошкоджене обладнання, внаслідок чого знеструмлена значна кількість споживачів. Аварійно-відновлювальні роботи почались одразу після отримання дозволів від військовослужбовців. Наразі частина споживачів вже заживлена, але роботи ще тривають

- повідомили в Укренерго.

Деталі

Споживання, як вказано, утримується на рівні, що відповідає сезонним показникам. Сьогодні, 2 жовтня, його рівень, станом на 9:30, був таким же, як і попереднього дня – у вівторок.

"В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому користуватись потужними електроприладами краще у період найефективнішої роботи СЕС – з 10:00 до 16:00", - вказали в НЕК.

Імпорт

Відбуватиметься протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 3 435 МВт/год, з максимальною потужністю в окремі години до 939 МВт.

Знеструмлення

Через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 654 населені пункти.

Зокрема, через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Сумській, Чернігівській, Херсонській, Одеській областях.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14.33 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - вказали у Міненерго.

Популярні

Новини по темі

З окупації врятували ще 7 дітей

 • 10836 переглядiв