sholts-prodovzhuie-vidkydaty-ideiu-nadannia-ukraini-raket-taurus

Шольц продовжує відкидати ідею надання Україні ракет Taurus

 • 26046 переглядiв

Канцлер Німеччини Олаф Шольц "цілком" підтримує пропозицію правлячої коаліції про постачання Україні систем озброєння більшої дальності, але, як і раніше, відкидає ідею про передачу саме крилатих ракет Taurus. Про це повідомив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт 21 лютого, пише УНН з посиланням на DW.

Деталі

Напередодні парламентські коаліційні фракції представили проєкт резолюції Бундестагу, у якому закликали розширити експорт зброї в Україну, зокрема "додаткових необхідних систем далекобійної зброї та боєприпасів", бо це допоможе "забезпечити цілеспрямовані атаки на стратегічно важливі цілі, розташовані далеко в тилу російського агресора". Проте ракети Taurus у тексті прямо не згадуються.

Гебештрайт сказав, що думка Шольца щодо цього питання не змінилася.

Тим часом, як пише агентство Reuters, у німецькій коаліції поширюється невдоволення позицією канцлера, особливо в лавах "зелених" і Вільної демократичної партії (крім них до коаліції входить Соціал-демократична партія (СДПН) Шольца).

Після внесення коаліційної резолюції в опозиційному блоці ХДС/ХСС заявили, що винесуть на обговорення Бундестагу власну пропозицію щодо розширення військової допомоги ЗСУ, у якій прямо озвучать заклик до постачання Taurus. Обговорення в парламенті заплановані на четвер, 22 лютого.

Доповнення

Taurus - одні з найсучасніших ракет на озброєнні німецьких військово-повітряних сил. Уряд України офіційно запросив їх у Німеччини в травні 2023 року. Шольц на початку жовтня відмовив у постачанні - через побоювання, що ЗСУ застосовуватимуть німецькі ракети для ударів по території росії, зважаючи на їхній радіус дії, вказує DW. Вони здатні вражати цілі з великих висот і відстаней - до 500 кілометрів, і навіть руйнувати бункери. 

Популярні

Новини по темі

Шольц продовжує відкидати ідею надання Україні ракет Taurus

 • 26046 переглядiв

Українці зібрали перший мільйон на Sea Baby за 6 хвилин

 • 24057 переглядiв