prezydent-slovachchyny-pellehrini-obitsiaie-vidvidaty-ukrainu

Президент Словаччини Пеллегріні обіцяє відвідати Україну

 • 66454 переглядiв

Президент Словаччини Петер Пеллегріні, який у суботу узявся за виконання обов’язків, запевнив, що планує відвідати Україну. Про це політик розповів  в ефірі RTVS, передає TASR, пише УНН.

Деталі 

Новий президент, який є близьким союзником чинного прем’єра Роберта Фіцо, сказав, що планує візити до всіх сусідніх держав.

Я планую відвідати всі сусідні країни, включно з Україною

– заявив словацький президент Пеллегріні. 

Попри те, що він вказав жодних часових рамок щодо поїздки до України, Пелігріні вже заявив, що першою із сусідніх держав відвідає Чехію. 

Окрім того, Пеллегріні наголосив на важливості членства Словаччини в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору.

Словаччина занадто мала, щоб бути в змозі захистити себе від можливої агресії, тому НАТО дає нам захисну парасольку, яка дозволяє нам почуватися в більшій безпеці 

- пояснює політик. 

Також за його словами, ЄС забезпечує економічний розвиток Словаччини та дає змогу громадянам вільно пересуватись Європою.

Нагадаємо

У суботу, 15 червня, новообраний президент Словаччини Петер Пеллегріні офіційно склав присягу та узявся до виконання обов’язків. У своїй першій промові політик неоднозначно, але згадав про війну в Україні, зокрема, про українських біженців, який прийняла його країна.

Словаччина зацікавлена у розвитку залізничних проектів з Україною - Шмигаль24.01.24, 16:18

Популярні

Новини по темі

Президент Словаччини Пеллегріні обіцяє відвідати Україну

 • 66454 переглядiв

ВРП схвалила рішення про звільнення судді Князєва

 • 12699 переглядiв

Румунія - Україна: стали відомі стартові склади команд

 • 13815 переглядiв

В Україні запрацював 25-й рекрутинговий центр

 • 30144 переглядiв