polska-politsiia-vzialasia-za-intsydent-z-rozsypanniam-ripaku-z-ukrainskykh-zernovoziv-vstanovliuie-zlovmysnykiv

Польська поліція взялася за інцидент з розсипанням ріпаку з українських зерновозів: встановлює зловмисників

 • 22235 переглядiв

Польська поліція розслідує повідомлення про розсипання ріпаку з українських зерновозів, що стояли на залізничних коліях у Польщі.

Польська поліція взялася за інцидент з розсипаним ріпаком з українських зерновозів, що стояли на залізничних коліях у Польщі, правоохоронці встановлюють особи зловмисників, пише УНН з посиланням на PAP.

Деталі

"Ми перевіряємо повідомлення про розсипання ріпаку з потяга, який в’їхав до Польщі з України та стояв на залізничній колії в гміні Дорогуськ (Любельське)", – повідомили в п’ятницю в польській поліції.

За словами комісара Еви Чиж з головного управління муніципальної поліції в Хелмі, поліція отримала повідомлення про розсипання ріпаку з поїзда в Окопах-Колонії в п’ятницю близько 8:30.

"Наразі на місці працює поліція, яка проводить заходи", - повідомила поліцейська та додала, що правоохоронці встановлюють особи зловмисників.

Контекст

Вранці у п'ятницю невідомі знищили українську сільгосппродукцію на залізничній станції в Дорогуську (Польща); відкрили три зерновози з ріпаком; це був транзитний вантаж, що прямував до Гамбурга (Німеччина).

Доповнення

Уже кілька днів по всій Польщі тривають численні протести фермерів, які блокують, зокрема, дороги та пункти пропуску на кордоні з Україною. Фермери виступають проти напливу українських товарів і політики Євросоюзу щодо так званої "Зеленої угоди".

Прем'єр-міністр Польщі Туск оголосив у четвер, що для забезпечення 100% гарантії, що військова та гуманітарна допомога надходитиме в Україну без затримок, пункти пропуску на кордоні з Україною та визначені ділянки доріг і залізничних колій будуть включені до переліку об’єктів критичної інфраструктури.

Популярні

Новини по темі