pistorius-spodivaietsia-na-dodatkove-finansuvannia-dlia-viiskovoi-dopomohy-ukraini

Пісторіус сподівається на додаткове фінансування для військової допомоги Україні

 • 12279 переглядiв

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус сподівається, що уряд виділить додаткові кошти на постачання зброї Україні. Про це пише Spiegel, передає УНН. 

Деталі

Під час відвідування військової частини у Саарлуїс політик від СДПН зазначив, що переговори щодо збільшення бюджету на 2024 рік з 7,5 мільярда євро "вдаються успішними" і, ймовірно, завершаться до кінця цього тижня.

"Тоді ми говоримо про суттєву суму у кілька сотень мільйонів євро", — зазначив Пісторіус, додаючи, що ці кошти будуть використані для подальшої військової допомоги Україні.

Пісторіус ще з липневого саміту НАТО попереджає, що раніше заплановані мільярди для військової підтримки України майже вичерпані або вже розподілені. З цієї причини він неодноразово публічно вимагав додаткового збільшення бюджету на поточний рік.

Поставки фінансуються не з бюджету Міністерства оборони, а переважно з окремого плану 60. Планування військової допомоги здійснюється в рамках так званого Українського штабу під керівництвом генерал-майора Бундесверу Крістіана Фройдінга у Бендлерблок.

Скільки саме коштів уряд Німеччини планує виділити, Пісторіус у вівторок ще не повідомив. За даними SPIEGEL, міністерство розраховує на додаткові пів мільярда євро. Ці кошти можна буде використати, принаймні, для замовлення термінових пакетів запчастин, без яких деякі з уже поставлених Німеччиною систем озброєнь не зможуть продовжувати свою службу на фронті.

Пісторіус відповів на погрози путіна: використовувати далекобійну зброю для ударів по рф дозволяє міжнародне право14.09.24, 13:25

Популярні

Новини по темі

Олександра Усика заарештували в аеропорту Кракова

 • 12096 переглядiв

Безугла подала заяву на звільнення з комітету нацбезпеки

 • 14367 переглядiв