orban-zustrinetsia-z-makronom-u-paryzhi-sered-tem-obhovorennia-pidtrymka-ukrainy

Орбан зустрінеться з Макроном у Парижі: серед тем обговорення - підтримка України

 • 26594 переглядiв

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрінеться з президентом Франції Макроном у Парижі напередодні головування Угорщини в ЄС на тлі напруженості навколо підтримки України та міграційної політики.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрінеться з президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі напередодні головування Угорщини в ЄС, сторони збираються обговорити у тому числі підтримку України, з посиланням на джерела повідомляє Europe 1, пише УНН.

Деталі

За інформацією Europe 1, прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана буде прийнято в середу на робочому обіді президентом Франції Еммануелем Макроном в Єлисейському палаці, перш ніж Європейська рада призначить наступних лідерів ЄС в четвер і п'ятницю. Угорщина має прийняти на себе головування в ЄС з 1 липня - з "трампістським" формулюванням "Зробимо Європу знову великою". Віктор Орбан приїжджає до Парижа, щоб представити основні теми свого головування.

"Можливість підготуватися до Європейської ради та майбутнього ротаційного головування Угорщини", - підкреслюють в оточенні Макрона. Президент Франції, як вказано, "має обговорити підтримку України та європейської оборонної промисловості на тлі напруженості між канцеляріями Угорщини та України".

Це також дуже політичний візит у контексті позачергових парламентських виборів. Минулої п'ятниці у Берліні Віктор Орбан розкритикував міграційну політику Німеччини, засуджуючи шкоду масової імміграції. За інформацією Europe 1, Марін Ле Пен не планувала зустрічатися із прем'єр-міністром Угорщини.

У Штутгарті внаслідок ДТП загинув поліцейський, який супроводжував Орбана 24.06.24, 20:17

Популярні

Новини по темі

У Києві чоловік отримав підозру за запуск феєрверка

 • 21707 переглядiв