na-sumshchyni-tryvaie-evakuatsiia-naselennia-z-prykordonnykh-raioniv-v-ova-rozpovily-podrobytsi

На Сумщині триває евакуація населення з прикордонних районів: в ОВА розповіли подробиці

 • 34370 переглядiв

Евакуація населення з прикордонних районів Сумської області триває з липня минулого року: 28 населених пунктів у п'ятикілометровій прикордонній зоні повністю евакуйовані і знаходяться під контролем Збройних сил України, в інших населених пунктах евакуація триває.

Евакуація населення з прикордонних районів Сумської області триває з липня минулого року. Про це повідомив голова Сумської ОВА Володимир Артюх в ефірі "Ми-Україна", передає УНН.

На сьогодні з 28 населених пунктів, що входять у п'ятикілометрову прикордонну зону, населення повністю виїхало, і управлінням цих територій займаються Збройні сили України.

"Евакуація продовжується і в інших населених пунктах. Наприклад, у Великій Писарівці, яка постраждала в березні і квітні, була оголошена евакуація. Також у Середино-Будській громаді Шосткинського району, де примусова евакуація дітей теж була об'явлена", - розповів Артюх.

Він також зазначив, що після оцінки обстановки було ухвалено рішення про евакуацію більш віддалених населених пунктів, таких як Білопілля і Ворожба. Станом на 18 червня там евакуйовано практично 1800 чоловік, зокрема більше 200 дітей.

"Евакуація проводиться не лише в межах області, а й в інші регіони України, зокрема до Львівської, Вінницької, Хмельницької та Закарпатської областей. Особливо це актуально під час літніх канікул, коли діти знаходяться у безпечних умовах," - підкреслив голова ОВА.

Ворожі війська 12 разів обстріляли Сумську область, спричинивши 38 вибухів17.06.24, 22:14

Популярні

Новини по темі

Шквал із градом обрушився на приволзьку територію рф

 • 18610 переглядiв