na-kharkivshchyni-z-nebezpechnykh-raioniv-prymusovo-evakuiuiut-ponad-100-ditei-syrit

На Харківщині з небезпечних районів примусово евакуюють понад 100 дітей-сиріт

 • 15739 переглядiв

Місцева влада Харківської області вирішила примусово евакуювати 113 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з прикордонних населених пунктів у зв'язку з новим російським наступом у регіоні.

На тлі нового наступу російських військ на Харківщину місцева влада ухвалила рішення про примусову евакуацію дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це  розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, передає УНН.

Деталі 

За його словами, у понеділок, 13 травня за участі керівників військових підрозділів, силових структур, начальників місцевих адміністрацій та структурних підрозділів ХОВА провели засідання Ради оборони області.

Генштаб: на Харківському напрямку ворог здійснив 11 атак, Сили оборони зупинили просування росіян13.05.24, 16:13

Сьогодні ухвалили рішення про примусову евакуацію дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Мова йде про 113 дітей прикордонних громад Богодухівського, Куп'янського та Ізюмського районів. За власним бажанням виїхали лише 9 дітей з опікунами Вовчанської громади 

- Розповів голова ОВА.

Окрім того, на засідання обговорили ситуацію на фронті, зокрема і Вовчанському напрямку Також актуальним є питанням мобілізації - місцева влада тримає динаміку показників. 

Нагадаємо

Волонтер В'ячеслав Ільченко розповів, що евакуація  з Вовчанська вкрай ускладнена через постійну присутність ворожих БПЛА, небажання мешканців покидати небезпечну зону та близькість деяких населених пунктів до лінії зіткнення.

З півночі Харківщини евакуювали 5700 людей, сьогодні планується евакуювати ще 1600 людей - ОВА13.05.24, 12:24

Популярні

Новини по темі

За два тижні на Одещині зійдуть перші паростки бавовни: фото

 • 38245 переглядiв