ministr-oborony-velykoi-brytanii-vpevnenyi-shcho-ukraina-vidibie-rosiiskyi-nastup-na-kharkivshchyni

Міністр оборони Великої Британії впевнений, що Україна відіб’є російський наступ на Харківщині

 • 61780 переглядiв

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс висловив упевненість у здатності України відбити російський наступ на Харківщині. Він закликав збільшити оборонні витрати в Європі для протидії загрозі, яку становить рф.

Британський міністр оборони Грант Шаппс висловив впевненість у здатності України відбити російський наступ на Харківщині. Водночас він прогнозує складні наступні тижні. Також Грант Шаппс зазначив, що цей наступ міг бути уникнутий, якби не затримки з додатковою допомогою Україні. Про це він розповів у інтерв’ю SkyNews, пише УНН.

Очевидно, Конгрес Сполучених Штатів діяв повільно з цього питання і це призвело до перерви, в якій, наприклад, путін зайшов чи намагався зайти до Харкова

- каже Шаппс.

Посадовець закликав Європу збільшувати оборонні витрати та підкреслив, що світ стикається з "екзистенційною війною за демократію і спосіб управління світом".

Він висловив занепокоєння щодо зближення Пекіна та москви, називаючи їхнє прагнення розповсюдити свої системи управління на світ "загрозою для нашого способу життя", і підкреслив, що ці країни не підтримують демократичні цінності.

Нагадаємо

росіяни завдали удару по базі відпочинку двома ракетами "Іскандер-М". Наразі повідомляється про п'ятьох загиблих, серед яких чотири чоловіки та вагітна жінка, яка була на 7 місяці вагітності.

Популярні

Новини по темі

У Києві та по всій Україні 20 травня відключатимуть світло

 • 56567 переглядiв

В Одесі пролунав вибух, ймовірно – балістика

 • 70562 переглядiв

Президент Ірану потрапив у аварію на гелікоптері

 • 39233 переглядiв