lykhovii-poiasnyv-chomu-torik-budivnytstvo-fortyfikatsiinykh-sporud-velosia-mensh-aktyvno

Лиховій пояснив, чому торік будівництво фортифікаційних споруд велося менш активно

 • 22757 переглядiв

Торік будівництво фортифікаційних споруд велося менш активно, тому що українські військові проводили контрнаступ. Наразі будівництво активізувалося, адже Україна перебуває в обороні. Про це сказав начальник відділу зв'язків з громадськістю ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону, передає УНН

"Справді будівництво зараз активізується, це природний процес, тому що, якщо запитують: чому воно велося менш активно, або було не помітним минулого року, то відповідь проста, тому що минулого року війна мала з нашого боку наступальний характер, ми вели наступальну операцію, всі хотіли контрнаступу з його результатами й тоді саперні, інженерні підрозділи були залучені до наступальних дій, прокладали шлях для наших піхотинців в загородженнях та фортифікаціях, які створив ворог", - розповів Лиховій.

Оборонні рубежі на фронті споруджуються прискореними темпами, залучені нові технічні можливості – Міноборони08.03.24, 12:18

Він зазначив, що зараз українські військові наразі проводять оборонну операцію, тому фортифікаційні роботи проводяться більш активно.

"Зараз ініціатива трохи змінилася, зараз ми в обороні, проводимо оборонну операцію, зокрема на операційній зоні ОСУВ "Таврія". Відповідно проводяться фортифікаційні роботи. Вони почалися ще в грудні, й зараз проводяться більш активно з огляду на можливості та дії противника. Є можливості їх нарощувати, багато чого вже споруджено", - сказав Лиховій.

Окрім того, він повідомив, що сьогодні почали активно споруджувати зуби дракона в Дніпропетровській області.

Доповнення

В листопаді 2023 року  при Міністерстві оборони створили міжвідомчу робочу групу, яка має вивчати проблемні питання з будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд. 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що від початку 2024 року з резервного фонду держбюджету уряд виділив 20 млрд грн на фортифікації та будівництво оборонних рубежів.

Популярні

Новини по темі