kuleba-nazvav-piat-krokiv-do-vidnovlennia-ukrainy

Кулеба назвав п'ять кроків до відновлення України

 • 22166 переглядiв

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба окреслив п'ять кроків для відновлення України: надання систем протиповітряної оборони, залучення інвестицій, отримання макрофінансової допомоги, членство України в ЄС і використання заморожених російських активів, щоб змусити росію заплатити за відновлення.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав п’ять кроків до відновлення України, серед яких - надання ППО, макрофінансова допомога та членство України в ЄС. Про це він сказав під час виступу на Ukraine Recovery Conference 2024 у вівторок, передає кореспондент УНН.

Шлях до відновлення починається з ППО. Чим менше зруйнують, тим менше треба буде відбудовувати. Тому прошу вас: зробіть все для того і робіть так, як це робить Німеччина. Надайте нам всі можливі в наявності у вас додаткові ППО

- сказав Кулеба.

Другим кроком, за його словами, є інвестиції в Україну.

"Інвестиції. Хочу звернутися до підприємців: не чекайте, поки війна закінчиться, починайте працювати в Україні вже зараз, шукайте проєкти, дивіться, якою є ситуація в різних містах, регіонах, розвивайте бізнес-плани для того, щоб в будь-який момент могли розпочати інвестицію", - зазначив Кулеба.

Третій крок – це макрофінансова допомога.

"Звичайно, ми розраховуємо на Європейський Союз", - сказав міністр.

За його словами, четвертий крок – це членство України в ЄС.

"Це дуже важливий інструмент відновленням", - зазначив Кулеба.

"Заморожені російські активи. Тут нам потрібне рішення, щоб росія була змушена платити справжніми грошима. Це п’ять кроків до відновлення", - підсумував Кулеба.

Доповнення

Урсула фон дер Ляєн сьогодні, 11 червня, повідомляла, що у липні стануть доступними 1,5 млрд євро прибутків від заморожених російських активів для України, ще 1,9 млрд євро надійдуть цього місяця із фонду Ukraine Facility.

Популярні

Новини по темі

Кулеба назвав п'ять кроків до відновлення України

 • 22166 переглядiв

На фронті загинув артист та художник Артур Сніткус

 • 19889 переглядiв

Як шукають роботу українські біженці в Молдові

 • 229291 переглядiв