izrail-rozporiadyvsia-pro-evakuatsiiu-z-mista-khan-iunis-u-hazi-ochikuietsia-vidnovlennia-boiovykh-dii

Ізраїль розпорядився про евакуацію з міста Хан-Юніс у Газі, очікується відновлення бойових дій

 • 14077 переглядiв

Масова евакуація палестинців з більшої частини Хан-Юніса є ознакою того, що ЦАХАЛ почне новий наземний наступ на друге за величиною місто у секторі Газа. Пише УНН з посиланням на France24.

Деталі

Судячи з наказу про евакуацію жителів міста Хан-Юніс, ця територія стане новою метою рейдів армії Ізраїлю для переслідування бойовиків ХАМАС. Більша частина Хан-Юніса була зруйнована під час тривалого штурму на початку 2024 року, проте велика кількість палестинців повернулася назад, рятуючись від іншого ізраїльського наступу на найпівденніше місто Гази, Рафах.

Довідка

У новому наказі ізраїльської армії про евакуацію з міста Хан-Юніс у Газі йдеться, що Хан-Юніс стане мішенню для повторної військової операції на Газу. У розпорядженні йдеться про східну половину Хан-Юніса, також зачіпається більша частина південно-східної частини сектору Газа. Ізраїль наказав людям перебратися в Мувасі, прибережну зону, позначену ізраїльською армією як безпечна зона і заповнену багатолюдними й антисанітарними наметовими таборами.

Раніше армія Ізраїлю повідомила, що з Хан-Юніса було випущено ракетний залп із Гази.

Доповнення

Минулого тижня військові Ізраїлю наказали евакуювати північний район Гази Шиджайя, після чого почалися інтенсивні бої.

Нетаньягу заявив у понеділок, що військові "домоглися прогресу в завершенні фази знищення терористичної армії ХАМАСу".

France24 пише, що відновлення бойових дій у районі Хан-Юніса може ще більше ускладнити доступ палестинців до питної води. До зони евакуації включено водопровід, який Ізраїль проклав після критики з приводу перекриття води в цій смузі на початку війни.

Також у зоні знаходиться територія навколо контрольно-пропускного пункту Керем-Шалом, основного пункту пропуску на південь Гази, а також маршруту допомоги всередині території, яку, як заявив Ізраїль, він буде охороняти.

План США о прекращении огня в Газе: ХАМАС заявил про "путь к соглашению", однако в СМИ различные интерпретации12.06.2024, 10:06

Популярні

Новини по темі

Кабмін призначив першого заступника міністра економіки

 • 47025 переглядiв

У Варшаві відкрили літній табір для українських дітей

 • 27556 переглядiв