holova-vr-vizme-uchast-u-samiti-holiv-parlamentiv-polshchi-i-krain-baltii-obhovoriat-pidtrymku-ukrainy

Голова ВР візьме участь у саміті голів парламентів Польщі і країн Балтії: обговорять підтримку України

 • 19146 переглядiв

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відвідає Польщу 10-11 червня для участі в саміті парламентських лідерів Польщі, Литви, Латвії та Естонії, присвяченому посиленню підтримки України.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук 10-11 червня перебуватиме з робочим візитом в Польщі, де візьме участь у саміті голів парламентів Польщі, Литви, Латвії та Естонії. Зустріч присвятять посиленню підтримки України. Про це повідомила пресслужба апарату Верховної Ради в понеділок, передає УНН

Як повідомляється, зустріч керівників парламентів Польщі, Литви, Латвії та Естонії у польському місті Білосток буде присвячена посиленню підтримки України. 

Тема саміту: "Роль Польщі, країн Балтії та України у зміцненні безпеки в Європі". 

Буде приділена увага інструментам парламентської дипломатії для протидії загрозі рф та забезпечення регіональної безпеки, зокрема, запровадження обмежувальних заходів проти росії, використання заморожених активів на підтримку й відбудову України. 

Також обговорять безпекову ситуацію та нагальні оборонні потреби України, зокрема, захист повітряного простору. Окремо буде приділено увагу допомозі у відновленні енергетичної інфраструктури України, критично пошкодженої ворогом.

Спікери також обговорять шляхи подальшої реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського, взаємодію на шляху інтеграції України до ЄС і НАТО.

Байден і Макрон сподіваються на підтримку фонду в 50 млрд. доларів для України на саміті G7 09.06.24, 09:54

Популярні

Новини по темі