erdohan-zaiavyv-pro-pidtrymku-formuly-myru-ukrainy-ta-znovu-zaproponuvav-myrni-perehovory

Ердоган заявив про підтримку Формули миру України та знову запропонував "мирні переговори"

 • 30454 переглядiв

Туреччина готова прийняти мирні переговори між росією та Україною.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у середу, що Туреччина готова знову прийняти мирні переговори між росією та Україною, пише УНН з посиланням на Anadolu.

Деталі

У відеозверненні, надісланому на саміт Україна - Південно-Східна Європа, Реджеп Таїп Ердоган заявив, що він дотримується своєї думки, що дипломатії та діалогу потрібно дати шанс для "справедливого та тривалого вирішення" війни в Україні, яка почалася в лютому 2022 року.

"Для досягнення цієї мети використання дипломатичних каналів на найвищому рівні з усіх можливих шляхів має велике значення", - сказав Ердоган.

"Підтримка Туреччиною незалежності, суверенітету, безпеки та територіальної цілісності України добре відома всім. Ми також докладаємо всіх зусиль для захисту прав та інтересів наших співвітчизників кримських татар", - додав він.

Ердоган сказав, що не було досягнуто достатнього прогресу у справі встановлення миру, і об’єднання обох сторін має вирішальне значення для успіху мирних ініціатив.

"Я вважаю, що потрібно починати спільні зусилля хоча б щодо визначення загальних параметрів миру", - сказав він.

Ердоган зазначив, що Туреччина "в принципі" підтримує 10-крокову Формулу миру Президента України Володимира Зеленського та готова сприяти "швидкому відновленню та реконструкції" зруйнованої війною країни.

Ердоган повторив, що Туреччина взяла на себе провідну роль у зусиллях, пов’язаних з аспектом продовольчої безпеки.

"Чорноморська зернова ініціатива, створена та відіграла вирішальну роль завдяки нашим зусиллям, також зберігає своє місце в нашому порядку денному", – додав він.

Ердоган також підкреслив необхідність введення правил безпеки на морі в Чорному морі, а також те, що Анкара веде переговори щодо нової підтриманої ООН постанови про зобов’язання щодо безпеки.

Ердоган обговорить з рф "новий механізм" експорту українського зерна Чорним морем під час візиту путіна - міністр05.02.24, 13:16

Популярні

Новини по темі