desiat-krain-pidpysaly-uhodu-pro-spivpratsiu-u-sferi-it-dlia-oborony-ukrainy

Десять країн підписали угоду про співпрацю у сфері ІТ для оборони України

 • 22315 переглядiв

10 країн підписали угоду про співпрацю в рамках ІТ-коаліції, щоб допомогти Україні побудувати сумісну ІТ-інфраструктуру для своїх сил оборони протягом наступних 6 років.

У міністерств оборони України заявили про завершення підписання Угоди про співпрацю в рамках ІТ-коаліці. За даними пресслужби оборонного відомства до коаліції долучились 10 держав-учасниць, передає УНН.

Деталі

За даними Міноборони до Угоди про співпрацю в рамках  ІТ-коаліції доєднались Естонія та Люксембург як країни-лідери, а також Бельгія, Данія, Ісландія, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди та Україна.

Зазначається, що це перша така Угода у межах коаліцій спроможностей.

Зазначається, що Велика Британія також заявила про своє бажання підтримати цю ініціативу, однак без членської участі. Британці підписали відповідну Декларацію про наміри.

Я впевнений, що нам вдасться залучити ще більше партнерів для цифровізації нашого війська. 

 – прокоментував підписання Міністр оборони України Рустем Умєров.

У Міноборони наголосили, що ця угода закріплює прагнення держав-учасниць надавати допомогу Україні протягом наступних 6 років з метою розбудови взаємосумісної ІТ-інфраструктури Міністерства оборони та Сил оборони України.

Завдяки коаліції ми зможемо обмінюватися досвідом щодо застосування інноваційних технологій та робити спільні проєкти. IT-коаліція – це потужний і ефективний майданчик для нашої взаємодії.

– зазначила заступниця Міністра оборони Катерина Черногоренко.

Популярні

Новини по темі

Telegram містить цілу низку загроз безпеки України - Юсов

 • 23193 переглядiв