brytaniia-proponuie-plan-zavershennia-viiny-u-hazi-financial-times

Британія пропонує план завершення війни у Газі – Financial Times

 • 30230 переглядiв

Великобританія запропонувала план з п'яти пунктів для припинення війни між Ізраїлем і ХАМАСом. План передбачає негайну паузу в бойових діях, що призведе до переговорів про постійне припинення вогню і сталий мир.

Велика Британія запропонувала план з п'яти пунктів, який, на думку Лондона, завершить війну між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС. Про це пише видання Financial Times, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон обговорив цю ініціативу з ізраїльськими і палестинськими лідерами під час свого турне у регіоні. Крім того, під час свого візиту Кемерон закликав сторони "до негайної паузи у бойових діях".

Він висловив впевненість, що припинення бойових дій у кінцевому підсумку призведе до звільнення заручників в Газі, а потім до переговорів про постійне припинення вогню.

Що ми намагаємося зробити, так це закріпити ідею про те, що отримавши цю паузу, ви повинні наполегливо працювати над тим, щоб перетворити її на тривале припинення вогню, і дійсно зосередитися на реалістичних і досяжних речах, які зможуть зробити припинення вогню постійним і стійким

сказав Кемерон.

Британія вже поділилась своїм планом з арабськими, американськими та європейськими урядами.

Разом з тим, як повідомляє видання, прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу виключив будь-які кроки в напрямку створення палестинської держави або співпраці з Палестинською адміністрацією, а також відкинув будь-яке постійне припинення вогню як частину угоди про звільнення заручників.

Міжнародний суд ООН зобов'язав Ізраїль вжити заходів для запобігання актам геноциду в Газі26.01.24, 15:11

Популярні

Новини по темі

Найбільший у світі круїзний лайнер вийшов у перший рейс

 • 52621 переглядiв

Росія змінила тактику обстрілів – експерт з авіації

 • 105202 переглядiв

Німеччина припиняє підтримувати ООН на Близькому Сході

 • 44009 переглядiв