bilyi-dim-poperedzhaie-pro-zahrozu-ataky-iranu-na-izrail-naiblyzhchym-chasom

Білий дім попереджає про загрозу атаки Ірану на Ізраїль найближчим часом

 • 17360 переглядiв

США направляють військові сили на Близький Схід через загрозу атаки Ірану на Ізраїль. Лідери західних країн висловили підтримку Ізраїлю та закликали Іран відступити від агресивних планів.

Білий дім у понеділок попередив, що атака Ірану на Ізраїль може бути неминучою, повідомляє "Голос Америки", пише УНН.

Деталі

Представник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що Ізраїль та його союзники мають бути готові до "можливих значних атак" з боку Ірану вже цього тижня.

Міністр оборони Ллойд Остін у неділю наказав направити атомний підводний човен USS Georgia, оснащений крилатими ракетами, на Близький Схід і прискорити перекидання авіаносця USS Abraham Lincoln у цей регіон.

Попередження Ірану та "Хезболлі": Пентагон направляє на Близький Схід атомний підводний човен12.08.24, 13:53

Відповідаючи на запитання журналіста про те, чи це послання Ірану, представник Пентагону генерал-майор Пет Райдер відповів: "Цілком вірно".

"Ми намагаємося послати сигнал, який полягає в тому, що ми прагнемо деескалації ситуації, маємо сили в регіоні для захисту наших військ, а також підтримуємо оборону Ізраїлю", - сказав Райдер, спілкуючись у понеділок з журналістами в Пентагоні.

Барбара Стар, старший науковий співробітник з комунікацій та політики Університету Південної Каліфорнії, назвала цей сигнал "важливим орієнтиром", зазначивши, що США не використовують підводні човни для превентивних атак.

"США насправді хочуть, щоб Іран знав про присутність і готовність завдати удару на захист Ізраїлю", - написала вона в соцмережі X.

Тим часом президент США Джо Байден у понеділок обговорив з лідерами Великої Британії, Франції, Німеччини та Італії напруженість, що зростає на Близькому Сході.

У спільній заяві лідери висловили "повну підтримку" зусиллям щодо досягнення припинення вогню та укладання угоди про звільнення заручників у Газі. Вони також зазначили, що підтримують заклик Байдена та лідерів Єгипту та Катару відновити переговори пізніше цього тижня.

Лідери також висловили підтримку обороні Ізраїлю від атак з боку Ірану та терористичних угруповань, що підтримуються Іраном, закликавши Іран "відступити", одночасно обговорюючи "серйозні наслідки для регіональної безпеки" у разі атаки.

Тим часом представники угруповання ХАМАС підтвердили вбивство бойовиками одного ізраїльського заручника та поранення двох інших. Представник ХАМАС Абу Убайда поклав убивство на охорону заручника, назвавши це відповіддю на так звану ізраїльську "різанину" палестинців. Він також повідомив, що двох ізраїльських заручниць було поранено внаслідок іншого інциденту.

Представники Пентагону, як вказано, заявили, що Збройні сили Ірану займають ударні позиції.

Американські військові бачили аналогічні переміщення військ перед першою прямою військовою атакою Ірану на Ізраїль у квітні, коли Тегеран запустив на захід понад 300 дронів та ракет. Лише невелика кількість ракет і безпілотників вразила ізраїльські цілі, завдавши незначних пошкоджень і поранивши кількох людей.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант у понеділок заявив, що він обговорив зі своїм американським колегою підготовку до можливої ​​великомасштабної військової атаки на Ізраїль. Остін заявив, що Сполучені Штати зроблять усі можливі кроки для захисту Ізраїлю.

Нові дані ізраїльської розвідки припускають, що Іран готується атакувати Ізраїль протягом кількох днів12.08.24, 02:28

У п'ятницю іранський чиновник із Корпусу вартових ісламської революції заявив, що верховний лідер аятола Алі Хаменеї наказав Ірану "жорстоко покарати" Ізраїль за вбивство лідера ХАМАС у Тегерані 31 липня.

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 13 серпня: долар та євро відновили ріст

 • 24197 переглядiв

Маск запропонував допомогти Трампу в разі переобрання

 • 17396 переглядiв