baiden-otrymav-naivyshchu-nahorodu-nimechchyny-za-vidnovlennia-transatlantychnykh-zviazkiv

Байден отримав найвищу нагороду Німеччини за відновлення трансатлантичних зв'язків

 • 13326 переглядiв

За відновлення трансатлантичних відносин президент США Джо Байден отримав найвищу нагороду ФРН. Про це УНН пише з посиланням на Deutsche Welle.

Деталі

18 жовтня президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час урочистої церемонії в палаці Бельвю вручив Джо Байдену великий хрест особливого ступеня ордену "За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина", що є найвищою державною нагородою у ФРН.

У повідомленні канцелярії президента ФРН зазначається, що глава німецької держави відзначив заслуги Джо Байдена у справі зміцнення німецько-американської дружби і трансатлантичного альянсу, які за минулі п'ять десятиліть посилювалися багато в чому завдяки Байдену і особливо на тлі російської агресії проти України.

Штайнмаєр підкреслив, що для Німеччини дружба зі Сполученими Штатами "була, є і буде екзистенційно важливою" - як для безпеки країни, так і для її демократії.

Коли вас обрали президентом, ви буквально за одну ніч повернули Європі надію на трансатлантичний альянс

- сказав Штайнмаєр.

Він також високо оцінив зусилля Байдена з надання допомоги Україні після повномасштабного російського вторгнення. За його словами, путін прорахувався, вважаючи Захід слабким. "НАТО стала сильнішою і згуртованішою, ніж будь-коли раніше, і цим ми особливо зобов'язані вашому керівництву", - сказав він.

Нагадаємо

Президент США Джо Байден у четвер та п'ятницю проводить візит до Берліна, щоб обговорити вторгнення росії в Україну з лідерами Німеччини, Франції та Великої Британії.

Зеленський про реакцію партнерів на План перемоги: схожа з попередніми дискусіями щодо надання Україні Patriot або F-1618.10.24, 10:17

Популярні

Новини по темі

Збір на FPV-дрони для 24 ОМБр імені Короля Данила

 • 13669 переглядiв