Зеленський: Україна посилює оборону та дипломатичні зусилля

Зеленський: Україна посилює оборону та дипломатичні зусилля

Київ  •  УНН

18 серпня 2024, 19:38  •  16443 перегляди

Read in English

Президент відзначив успіхи ЗСУ на фронті та операцію в Курській області. Він закликав партнерів пришвидшити постачання зброї та анонсував важливі тижні дипломатичної роботи.

Президент України у своєму зверненні зосередив увагу на ситуації на фронті, зокрема на Торецькому та Покровському напрямках, де за останню добу відбулося десятки атак. Українські підрозділи продовжують відстоювати позиції, і глава держави висловив подяку усім військовим, які забезпечують оборону, передає УНН

Деталі

Президент зазначив, що були досягнуті важливі результати у знищенні російської техніки під Торецьком. Він підкреслив, що знищення російського військового потенціалу та проведення контрударів, включаючи операцію в Курській області, є головними завданнями українських оборонних дій.

Президент також наголосив на важливості зниження потенціалу Росії, адже це допомагає стримувати агресію та наближати справедливий мир для України. Він висловив подяку кожному, хто б'ється за державу, допомагає в обороні та працює задля спільної мети.

Особливу увагу президент приділив відзначенню окремих підрозділів, серед яких 100-та, 47-ма, 110-та, 79-та, 66-та, 67-ма, 42-га окремі механізовані бригади, а також 35-та бригада морської піхоти. Він висловив вдячність цим воїнам за їхню стійкість та силу.

Також глава держави повідомив про доповідь Головнокомандувача Валерія Залужного щодо ситуації на сході України, операції в Курській області, поповнення "обмінного фонду" та комплектації бригад резервами, зокрема зброєю та боєприпасами. Президент підкреслив необхідність пришвидшення постачання від міжнародних партнерів, особливо звернувшись до Сполучених Штатів, Великої Британії та Франції.

Насамкінець, президент анонсував важливі тижні дипломатичної роботи з партнерами з Європи, Америки та Глобального Півдня. Він наголосив на важливості того, щоб Україна увійшла в осінь ще сильнішою.

росія випустила понад 40 ракет і 750 авіабомб по Україні за тиждень - Зеленський18 серпня 2024, 09:11 • 95315 переглядiв