ЄС відреагував на повідомлення про відправку солдатів КНДР до росії: стурбований зростанням військової співпраці між двома країнами

ЄС відреагував на повідомлення про відправку солдатів КНДР до росії: стурбований зростанням військової співпраці між двома країнами

Київ  •  УНН

21 жовтня 2024, 11:39  •  91274 перегляди

Read in English

Речник Єврокомісії висловив занепокоєння щодо можливого відправлення північнокорейських солдатів до Росії. Це порушує резолюції ООН та свідчить про ескалацію незаконних дій Росії проти України.

У Європейському Союзі занепокоєні щодо повідомлень про можливе відправлення північнокорейських солдатів до росії, заявив речник Єврокомісії із питань зовнішньої політики Петер Стано під час брифінгу у понеділок, пише УНН.

Деталі

"Ми знаємо про звіти, які вказують на те, що Північна Корея та росія розширюють вже існуюче військове співробітництво також у сфері зрештою відправки солдатів із Північної Кореї до росії. Що ж, я можу лише сказати, що це має бути дуже спеціальна операція, яку росія проводить в Україні, якщо їм потрібно заручитися для такої спеціальної операції допомогою солдатів із із режиму ізгоя, який перебуває під санкціями Організації Об'єднаних Націй. І ми, звичайно, дуже стурбовані зростанням військової співпраці між Північною Кореєю і росією, ми однаково стурбовані передачею зброї. (...) І все це (...) порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН. Тож якщо повідомлення про переправлення солдатів із Північної Кореї до росії буде підтверджено, це означало б ще один рівень ескалації та значне посилення їхньої співпраці", - сказав речник Єврокомісії із питань зовнішньої політики Петер Стано.

"Це лише ілюструє, як росія сповнена рішучості ескалювати свої незаконні дії проти України, що росія абсолютно не зацікавлена ​​у мирних рішеннях", - додав Стано, вказавши зокрема, що "це меседж, який надсилає росія".

40 військових КНДР переміщені для залучення до штурму на курщині - джерела21 жовтня 2024, 07:36 • 13459 переглядiв