Відсторонений на тлі журналістського розслідування заступник Кличка написав заяву на звільнення

Відсторонений на тлі журналістського розслідування заступник Кличка написав заяву на звільнення

Київ  •  УНН

22 жовтня 2024, 10:04 • 21806 перегляди

Read in English

Володимир Прокопів написав заяву на звільнення з посади заступника голови КМДА після розслідування про статки його родини. Він заявив про готовність до перевірок і відкритість до журналістів.

Володимир Прокопів, якого відсторонили від обов'язків заступника голови КМДА після розслідування журналістів, заявив у вівторок, що написав заяву на звільнення. Про це він повідомив у Facebook, передає УНН

"За посаду заступника голови КМДА ніколи не тримався, тому написав заяву на звільнення на імʼя Київського міського голови", - написав він.

Прокопів прокоментував розслідування журналістів про статки його родини та вказав, що завжди був відкритим до журналістів, оскільки йому "нема чого приховувати".

"Я з повагою ставлюся до роботи правоохоронних органів та інших контролюючих державних служб.  Тому, якщо останні будуть вбачати у моїх діях ознаки порушень, готовий і відкритий до перевірки", - додав він.

Контекст

Сьогодні мер Києва, голова КМДА Віталій Кличко заявив про відсторонення свого заступника Володимира Прокопіва від обов'язків після розслідування журналістів. 

Минулого тижня в розслідуванні Bihus.Info зазначалося, що родичі Володимира Прокопіва придбали численні об'єкти нерухомості за час його роботи в Київраді та КМДА. Придбання включають квартири, офіси та комерційні приміщення в престижних районах столиці.

Учора, 21 жовтня, Bihus.Info випустив другу частину розслідування, у якій вказується, що двоє друзів заступника голови КМДА Володимира Прокопіва через приватні компанії отримали у власність щонайменше шість об’єктів нерухомості, які раніше належали місту.

Зокрема, у розслідуванні вказується, що Олександр Поштарюк – земляк Прокопіва з Івано-Франківська, багато років працював у компаніях дружини та тестя політика найманим співробітником. Водночас, допомагав родині Прокопіва з нерухомістю та авто. В 2016 році він продав політику MERCEDES-BENZ GLK 220 CDI 4 MATIC за ціною, вдвічі дешевше ринкової. За кілька років, у 2018, допоміг Прокопіву стати власником маєтку на 600 кв.м. в котеджному містечку "Коник". Його Поштарюк нібито побудував за власні кошти, хоча за даними журналістів, співмірних доходів не мав.

Як вказано у розслідуванні, добудований, але ще не відремонтований маєток Поштарюк віддав Прокопіву, політик же навзамін віддав другу свій старий, у 5 разів менший будинок на околиці Києва, з невеликою доплатою. Поки маєток завершували, Прокопів жив у сусідньому будинку, який також викупив Поштарюк. Офіційно – Прокопів його орендував, але навіть за оренду довго не платив.

Ще один друг Прокопіва – Андрій Стеценко. З 2018 року його дружина працює в Київраді, а саме в Секретаріаті, який раніше очолював Прокопів. Стеценки, як і Прокопіви з Поштарюком, із Івано-Франківська, переїхавши до Києва, вони багато років винаймали квартиру у фірми тестя Прокопіва. А свій ФОП Стеценко зареєстрував і досі тримає в квартирі Поштарюка, повідомляється у розслідуванні.

За даними розслідування, Стеценко допоміг Прокопівим отримати у власність елітну нерухомість за копійки. Спершу він інвестував від свого імені в будівництво ЖК Signature, за нез’ясованих обставин придбавши квартиру по ціні в чотири рази нижче ринкової, а потім за цю ж ціну продав права на квартиру фірмі дружини Прокопіва. Наразі ЖК Signature – найдорожчий ЖК Києва.