В Україні тримається високе споживання електрики, графіки відключень в одну чергу - Укренерго

В Україні тримається високе споживання електрики, графіки відключень в одну чергу - Укренерго

Київ  •  УНН

5 вересня 2024, 09:59  •  14681 перегляди

Read in English

Споживання електроенергії в Україні залишається високим. Графіки відключень діють впродовж доби, здійснюється імпорт та аварійна допомога з ЄС, 23 населені пункти знеструмлені через негоду.

Споживання електроенергії тримається на високому рівні. Графіки відключень діють впродовж доби - в одну чергу. Є аварійна допомога електрикою з ЄС та імпорт з сусідніх країн. Негода знеструмила 23 населені пункти на Одещині та Миколаївщині. Про це повідомили у четвер у НЕК "Укренерго", пише УНН.

Споживання

Споживання, як вказано, тримається на високому рівні. Вчора, 4 вересня, добовий максимум споживання був зафіксований у денні години. Він був на 2,8% вищим, ніж попередньої доби  – у вівторок, 3 вересня. Сьогодні, внаслідок застосування меншого обсягу обмежень, станом на 8:30, споживання було на 5,6% вищим, ніж учора, 4 вересня.  

До кінця доби обленерго в усіх регіонах будуть застосовувати відключення обсягом однієї черги. Коли електроенергія з’являється за графіком, споживайте її, будь ласка, ощадливо

- повідомили в Укренерго.

Аварійна допомога

Для подолання дефіциту в енергосистемі – сьогодні вночі та вранці, на запит "Укренерго", здійснювалось аварійне постачання електроенергії з енергосистеми Польщі.

Імпорт та експорт

Імпорт - протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 14 040 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 940 МВт. Експорт не відбувається і не передбачається.

Знеструмлення

Через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 542 населені пункти.

"За минулу добу ворог атакував енергетичні обʼєкти у Дніпропетровській, Донецькій, Львівській, Сумській, Харківській та Херсонській областях. Зокрема, у Львівській області під час повітряної тривоги пошкоджено обладнання підстанції, при цьому знеструмлювались побутові споживачі. Живлення відновлено.", - повідомили у Міненерго.

Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Сумській, Херсонській областях.

Через наслідки негоди на ранок знеструмлені 23 населені пункти на Одещині та Миколаївщині. За даними Міненерго, внаслідок проходження грозового фронту знеструмлено 6,3 тисячі споживачів в  Одеській області та 2,6 тисячі споживачів у Миколаївській області. 

З технічних причин є знеструмлені споживачі у Запорізькій, Дніпропетровській та Чернігівській областях.