України та США можуть розширити співпрацю в сфері критичних матеріалів – Мінекономіки

України та США можуть розширити співпрацю в сфері критичних матеріалів – Мінекономіки

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 10:56  •  24360 перегляди

Read in English

Уряди України та США обговорюють посилення співпраці у сфері критичних матеріалів для залучення американських інвестицій. Україна стала членом Форуму партнерства з питань безпеки мінеральних ресурсів і готова розширювати співпрацю.

Уряди України та США розглядають варіанти посилення співпраці у сфері критичних матеріалів, щоб стимулювати американські компанії до входження на український ринок і залучення інвестицій в галузь видобутку та переробки корисних копалин. Про це повідомили у Мінекономіки, пише УНН.

Деталі

Керівники Міністерства економіки України обговорили з делегацією США, у яку увійшли американські сенатори Ліндсі Грем та Річард Блументаль, спільні інвестиційні проекти та інші аспекти економічного партнерства між двома країнами.

Уряд України висловлює подяку США за безпрецедентну підтримку України у боротьбі з російським агресором, за фінансову, гуманітарну, енергетичну та експертну допомогу. Україна націлена на подальше плідне партнерство у пріоритетних секторах економіки та може запропонувати широкий спектр інвестиційних можливостей. Одним із секторів з великим потенціалом до розвитку є сектор критичних матеріалів. Україна є однією з багатших на корисні копалини країн у Європі, тож Уряд зацікавлений у співпраці  з США в сфері критичних матеріалів, що може допомогти пришвидшити зелений перехід та покращити безпекову ситуацію в регіоні

- зазначив перший заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Соболев заявив, що у квітні Україна стала членом Форуму партнерства з питань безпеки мінеральних ресурсів і готова розширювати співпрацю у цій галузі, дотримуючись принципів MSP.

Він також згадав про важливість використання заморожених російських активів на користь України. Зокрема, уряд України отримав фінансову підтримку в розмірі 50 млрд доларів з майбутніх доходів від цих активів, що включає пряму бюджетну підтримку та кошти на закупівлю оборонного обладнання і відновлення країни.

Соболев також зазначив, що метою України є арешт усіх російських державних активів за кордоном, а новий закон, ухвалений Конгресом США, дозволяє передати Україні до 5 млрд доларів заморожених російських активів.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся у Києві з американськими сенаторами та обговорив підтримку України, зокрема використання заморожених активів рф.

Офіцер ГУР отримав медаль від США за військове співробітництво11 серпня 2024, 10:45 • 106600 переглядiв