Єдність у зміцненні європейської безпеки: Україна, Молдова, Румунія підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо протидії іноземним інформаційним втручанням

Єдність у зміцненні європейської безпеки: Україна, Молдова, Румунія підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо протидії іноземним інформаційним втручанням

Київ  •  УНН

5 липня 2024, 20:16  •  94081 перегляди

Read in English

Україна, Молдова та Румунія під час зустрічі міністрів закордонних справ у Кишиневі підтвердили єдність проти російської агресії, підтримку європейської безпеки та співпрацю у таких сферах, як безпека, енергетика та інфраструктура.

Україна, Республіка Молдова і Румунія підтвердили єдність і підтримку в боротьбі з російською агресією та зміцненні європейської безпеки під час зустрічі міністрів закордонних справ у Кишиневі. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України, передає УНН.

Деталі

5 липня 2024 року міністри закордонних справ України, Республіки Молдова та Румунії зібралися в Кишиневі для важливих тристоронніх консультацій. Зустріч була спрямована на обговорення поточної безпекової ситуації в регіоні та майбутніх перспектив співпраці між країнами.

На зустрічі було підкреслено, що представлені країни поділяють схожі бачення та занепокоєння щодо поточної безпекової ситуації в Європі в контексті триваючої агресивної війни рф проти України та виступають за спільне європейське, демократичне, мирне та процвітаюче майбутнє

Міністри підтвердили готовність до тісної співпраці в таких сферах, як безпека, енергетика, торгівля та інфраструктура, а також досягнення європейських стандартів у демократичному розвитку.

Також міністри висловили спільні бачення щодо майбутнього Європи, підкресливши важливість європейського, демократичного та мирного розвитку регіону. Особлива увага була приділена підвищенню стійкості суспільств країн до гібридних загроз, включаючи дезінформацію та інформаційні маніпуляції.

Крім того, сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо протидії іноземним інформаційним втручанням, підтвердивши свою готовність до спільної роботи над зміцненням енергетичної безпеки, розвитку інфраструктури та сприяння зміні клімату в регіоні.

Особливий акцент був зроблений на висловленні повної підтримки Формулі миру Президента України Володимира Зеленського та активізації зусиль для встановлення стійкого миру в Україні.

Ми підкреслили важливість тристороннього формату діалогу та співпраці Україна - Республіка Молдова - Румунія для зближення наших країн та поновлюємо наші зобов’язання продовжувати координацію в цьому форматі

- зауважили міністри закордонних справ трьох країн.

Кулеба обговорив з очільником МЗС Молдови початок перемовин про вступ до ЄС5 липня 2024, 16:47 • 24974 перегляди