У Житомирі скасували обмеження на продаж алкоголю у вечірній час

У Житомирі скасували обмеження на продаж алкоголю у вечірній час

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 09:30  •  12613 перегляди

Read in English

Міськвиконком Житомира скасував обмеження на продаж алкоголю у вечірній час. Рішення прийняте у відповідності до нового закону, але не стосується комендантської години.

На території Житомирської міської громади скасували заборону на продаж алкоголю після 22 години. Втім обмеження не стосується комендантської години. Таке рішення 7 серпня ухвалили на засіданні міськвиконкому, передає УНН

З 27 липня поточного року набрав чинності Закон України від 18.06.2024 №3817-IX "Про держрегулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовується в електронних сигаретах та пального. Зазначеним законом зокрема визначено, що з дня набрання чинності раніше встановлені сільськими, селищними, міськими, державними адміністраціями та військовими адміністраціями обмеження щодо заборони торгівлі алкогольними напоями втрачають чинність, крім обмежень на час комендантської години. 
Враховуючи зазначене, проєктом рішення пропонуємо вважати таким, що втратило чинність рішення виконкому від 03.05.2024 №744 "Про заборону реалізації алкогольних та слабоалкогольних напоїв" на території Житомирської міської громади.

- заявили на засіданні. 

Зазначається, що свого часу було рішення обмежили продаж алкоголю до 22 години. "Але зараз Верховна Рада рахує, що в нас все нормально тому проводимо свої документи (у відповідність -ред.)", - заявили на засіданні міськвиконкому. 

На Сумщині вводяться обмеження на продаж алкогольних напоїв - ОВА 25 березня 2024, 12:34 • 60283 перегляди