Ціни квитків на поїзди: Укрзалізниця планує підвищення тарифів та інші зміни

Ціни квитків на поїзди: Укрзалізниця планує підвищення тарифів та інші зміни

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 09:59  •  14366 перегляди

Read in English

УЗ розробляє модель зміни тарифів на пасажирські перевезення, включаючи СВ та "Інтерсіті+". Планується щорічне помірне підвищення базових тарифів та введення гнучкого ціноутворення залежно від популярності рейсів.

Команда Укрзалізниці розробляє модель зміни тарифів на пасажирські перевезення, ідеться про СВ та "Інтерсіті+", одна зі змін передбачає "помірне підвищення" тарифів щорічно, повідомив в інтерв’ю Forbes Ukraine керівник пасажирського напряму УЗ Олександр Перцовський, пише УНН.

Деталі

Укрзалізниця розробляє модель, яка передбачає кілька тарифних змін, повідомив Перцовський.

Перша зміна передбачає помірне підвищення базових тарифів щорічно з урахуванням інфляції.

Як повідомляється, УЗ просить уряд прибрати державне регулювання на ціни квитків класу СВ. "Попри високу вартість, їх розкуповують найшвидше", – пояснив Перцовський.

Також гнучке ціноутворення пропонують для всіх класів "Інтерсіті+". При цьому можуть бути встановлені певні цінові "стелі".

Також серед пропозицій – щоб ціни на квитки залежали від популярності рейсів та часу доби.

Так, передбачається введення "більше гнучкої, динамічної тарифної моделі", щоб можна було варіювати ціни на квитки залежно від годин та днів та інших параметрів. Водночас залишатимуться й найбільш доступні тарифи для тих, для кого критична саме вартість.

При цьому до кінця війни українці точно матимуть змогу купувати доступні квитки, запевнив Перцовський. "Це наше зобов’язання як соціальної компанії", - вказав він.

Доповнення

Як повідомляється, за перше півріччя "Укрзалізниця" перевезла на 23% більше пасажирів, ніж торік, – 13,3 млн. За останній рік до повномасштабного вторгнення рф УЗ перевезла близько 25 млн пасажирів. У червні УЗ зафіксувала рекордні показники: 100 000 пасажирів за добу та 2,5 млн за місяць загалом.

У поїздів Київ-Перемишль оновлять розклад з 10 серпня1 серпня 2024, 12:19 • 13647 переглядiв