Трамп обговорив з Нетаньяху угоду щодо сектору Газа про припинення вогню - Axios

Трамп обговорив з Нетаньяху угоду щодо сектору Газа про припинення вогню - Axios

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 03:25  •  21552 перегляди

Read in English

Колишній президент США Трамп обговорив з прем'єром Ізраїлю Нетаньяху ситуацію із заручниками та припинення вогню в Газі. Розмова відбулася напередодні важливого раунду переговорів у Досі за участю США, Катару, Єгипту та Ізраїлю.

Колишній президент США Дональд Трамп у телефонній бесіді з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху обговорив ситуацію із заручниками в Газі та угоду про припинення вогню. Про це повідомляє Axios, посилаючись на інформовані джерела, пише УНН.

Одне з джерел повідомило, що дзвінок Трампа був спрямований на те, щоб спонукати Нетаньяху погодитися на угоду, але підкреслив, що не знає, чи справді це те, що колишній президент сказав Нетаньяху,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

На думку джерела, сам факт розмови важливий, оскільки у четвер у Досі відбудеться "вирішальний раунд переговорів" за участю високопосадовців США, Катару, Єгипту та Ізраїлю, мета яких спробувати усунути розбіжності між Ізраїлем та ХАМАС.

Портал нагадує, що в липні Трамп заявив в інтерв'ю Fox News, що Ізраїлю необхідно якнайшвидше припинити війну в Газі та повернути заручників.

На зустрічі з Нетаньяху у своїй резиденції в Мар-а-Лаго наступного дня після інтерв'ю Fox News Трамп сказав, що ситуація із заручниками дуже тяжка і що вони мають бути негайно повернені.

Нагадаємо

Лідери США, Єгипту і Катару ініціювали термінові переговори між Ізраїлем та ХАМАС 15 серпня. Мета - укласти угоду про припинення вогню та звільнення заручників.