Трамп, Байден та Гарріс стали жертвами іранської фішингової кампанії - Google

Трамп, Байден та Гарріс стали жертвами іранської фішингової кампанії - Google

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 00:10  •  14786 перегляди

Read in English

Google повідомляє про фішингову атаку іранських хакерів на близьке оточення Байдена, Гарріс і Трампа. Атаки APT42 націлені на особисті поштові акаунти, пов'язані з політиками.

Іран у рамках тривалої фішингової атаки атакував близько десятка людей, пов'язаних із президентом США Джо Байденом, віце-президентом Камалою Гарріс та колишнім президентом Дональдом Трампом. Про це повідомляє Axios з посиланням на звіт компанії Google, пише УНН.

Деталі

Видання зазначає, що в доповіді вперше офіційно сказано, що Іран націлився, зокрема, на адміністрацію Байдена-Гарріс і пов'язані з нею президентські кампанії.

Компанія Google у своєму звіті вказує, що APT42 - іранська урядова хакерська група, відома як Charming Kitten та Mint Sandstorm - у травні та червні атакувала близько десятка людей. Одна з атак була проти високопоставленого політичного консультанта і виявилася успішною.

Дослідники безпеки Google досі фіксують спроби APT42 зламати особисті облікові записи електронної пошти, пов'язані з Байденом, Гарріс та Трампом.

Як пише видання, прийоми APT42 включають впровадження шкідливих посилань як у текст електронних листів, так і у звичайні на вигляд PDF-вкладення, що ускладнює виявлення їх користувачами.

Крім того, відомо, що дана група хакерів взаємодіє з жертвами на платформах зашифрованих повідомлень, таких як Signal і WhatsApp, щоб викликати довіру.

Нагадаємо

Передвиборчий штаб Трампа заявив про злам комп'ютерів, звинувативши Іран. Це сталося після звіту Microsoft про спроби іноземного втручання у вибори США 2024 року.

російські хакери атакують критиків кремля по всьому світу фішинговими листами - ЗМІ14 серпня 2024, 18:01 • 103761 перегляд