SpaceX запустила Falcon 9 з супутниками для розширення покриття в Арктиці

SpaceX запустила Falcon 9 з супутниками для розширення покриття в Арктиці

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 22:02  •  12228 перегляди

Read in English

SpaceX успішно запустила ракету Falcon 9 з двома супутниками ASBM для розширення широкосмугового покриття в Арктиці. Це був 22-й запуск цієї ракети-носія, що зрівняло рекорд компанії з повторного використання ракет.

У ніч на 12 серпня з каліфорнійської бази космічних сил Ванденберг запустили ракету SpaceX Falcon 9 з двома космічними кораблями Arctic Satellite Broadband Mission (ASBM). Про це повідомили на платформі Х компанії SpaceX, передає УНН.

Деталі

Перший ступінь Falcon 9 повернувся на Землю приблизно через 8,5 хвилин після запуску, як і планувалося, та приземлився на платформу SpaceX Of Course I Still Love You, що стояла у Тихому океані.

Перший супутник ASBM розгорнули через 42,5 хвилини після старту, а другий — ще через п’ять хвилин.

За словами аерокосмічного гіганта Northrop Grumman, що побудувала два супутники для місії, ASBM створені для розширення широкосмугового покриття Арктичного регіону для Космічних сил США та норвезької державної космічної компанії Space Norway.

Згідно з описом місії від SpaceX, це був 22-й запуск цієї конкретної ракети-носія. Це зрівняло рекорд компанії щодо повторного використання ракет, встановлений у червні під час запуску інтернет-супутників SpaceX Starlink. Червневий політ став першим випадком, коли ракета SpaceX Falcon 9 запускалася та приземлялася 22 рази.

NASA переносить політ SpaceX через проблеми з Boeing Starliner8 серпня 2024, 02:27 • 23394 перегляди