росія відвела частину військ з України для оборони курської області - Politico

росія відвела частину військ з України для оборони курської області - Politico

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 15:20  •  30054 перегляди

Read in English

росія передислокувала війська з півдня України на свою територію через наступ ЗСУ у Курській області. За тиждень українські сили взяли під контроль близько 1000 кв. км російської території.

На тлі наступальної операції ЗСУ у курській області, росія відвела частину військ з окупованих регіонів України для оборони власних кордонів. Про це заявив речник Міноборони рф Дмитро Лиховій, пише Politico, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що рф вивела частину військ з півдня України на свою власну територію, щоб спробувати відбити наступ Сил оборони. 

Росія передислокувала деякі свої підрозділи як із Запорізької, так і з Херсонської областей на півдні України

- заявив в коментарі Politico Лиховій. 

Видання не змогло незалежно підтвердити, скільки російських військ було передислоковано через кордон, хоча Лиховий сказав, що це було "відносно невелика" кількість одиниць.

ЗСУ перебувають за 40 кілометрів від Курська, випливає зі зведення міноборони рф - росЗМІ13 серпня 2024, 13:50 • 15288 переглядiв

Проте, щоб спробувати протистояти українським досягненням, російські війська продовжили наступ на Покровськ та інші частини Донецької області України.

Нагадаємо

За тиждень ЗСУ взяли під контроль близько 1000 кв. км у Курській області РФ. Це в 1,7 разу більше території, ніж російські війська захопили в Україні за три місяці з травня по серпень.