За тиждень ЗСУ просунулись у курській області більше, ніж війська рф в Україні за три місяці - ЗМІ

За тиждень ЗСУ просунулись у курській області більше, ніж війська рф в Україні за три місяці - ЗМІ

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 13:36  •  25596 перегляди

Read in English

За тиждень ЗСУ взяли під контроль близько 1000 кв. км у Курській області РФ. Це в 1,7 разу більше території, ніж російські війська захопили в Україні за три місяці з травня по серпень.

За тиждень від початку наступальної операції, Сили оборони у курській області взяли під контроль більше територій, ніж війська рф захопили в Україні за три місяці. Про це пише The Moscow Times, передає УНН.

Деталі

Як заявив, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський Збройні сили України зайняли близько 1000 кв. км у курській області. Якщо вірити російським заявам про прорив кордону 6 серпня, то на момент доповіді Сирського операція тривала майже тиждень.

Водночас The Moscow Times вказує на розрахунки Пасі Паройнена з фінської компанії з аналізу відкритих військових даних Black Bird Group. Він каже, що з  російська армія з 3 травня по 2 серпня окупувала 592 кв. км України. 

Наступ у курській області триває: військові заявили про контроль над містом Суджа12 серпня 2024, 18:01 • 101118 переглядiв

В основному вона просувається на сході України в Донецькій області, знищуючи невеликі села і намагаючись захопити Покровськ, де розташовується великий центр постачання ЗСУ, і розташований на височині Часів Яр, звідки відкриваються зручні шляхи для атаки на сусідні міста.

Крім того, у травні війська рф вторглися до Харківської області, але їхнє просування там було швидко зупинено.

Таким чином, за тиждень у Курській області українські підрозділи зайняли в 1,7 разу більше території, ніж російські — за три місяці в Україні

- пише видання. 

Доповнення

Наразі визначити точну площу підконтрольної ЗСУ території складно, зокрема через постійні бої і переміщення військ. Проте в понеділок, виконувач обов'язків губернатора курської області олексій смірнов заявив президенту рф путіну,що українській армії вдалося зайняти 28 населених пунктів та 480 кв. км.

Нагадаємо

У МЗС України заявили, що Київ не зацікавлений в тому, щоб забирати територію курської області, а операція там проводиться з метою захисту життя українців, яких звідти обстрілює рф

Реакція союзників щодо наступу України в курській області продемонструвала розуміння дій - МЗС13 серпня 2024, 13:09 • 35149 переглядiв