Понад 4 тис. воєнних злочинів рф проти дітей розслідуються в Україні

Понад 4 тис. воєнних злочинів рф проти дітей розслідуються в Україні

Київ  •  УНН

29 серпня 2024, 13:30  •  11906 перегляди

Read in English

Прокурори розслідують понад 4000 воєнних злочинів проти українських дітей. 570 дітей загинуло, 1528 поранено, найбільше постраждали Донеччина та Харківщина.

Прокурори розслідують понад 4 тисячі воєнних злочинів проти дітей в Україні, в результаті яких загинуло 570 і було поранено 1528 маленьких українців. Про це розповіла начальниця Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу Генерального прокурора Юлія Усенко в ефірі національного телемарафону, передає УНН із посиланням на ОГП. 

Загалом розслідується понад 4000 воєнних злочинів проти українських дітей, в результаті яких загинуло 570 і було поранено 1528 дітей. Найбільше постраждали діти на Донеччині та Харківщині. Лише в Харківській області понад 400 дітей загинули або були поранені внаслідок російської агресії

- заявила Юлія Усенко.

Вона розповіла, що Україна тісно співпрацює з Міжнародним кримінальним судом у розслідуванні воєнних злочинів росії. Завдяки спільним зусиллям МКС вже видав шість ордерів на арешт високопосадовців рф - два з них за злочин депортації, вчинений щодо дітей.

Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення російські війська зруйнували або пошкодили понад 3400 українських навчальних закладів.

Окупанти не лише обстрілювали школи та дитячі садочки, а й використовували їх як військові бази, що є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права.

 Найбільше постраждали від російської агресії навчальні заклади Донецької, Миколаївської, Херсонської та Харківської областей.

Міжнародне гуманітарне право забороняє атакувати цивільну інфраструктуру, зокрема освітні заклади. російські обстріли шкіл є воєнним злочином, відповідальність за який передбачена статтею 438 Кримінального кодексу України. Це означає, що кожен, хто причетний до таких злочинів, має бути покараний

- додала Усенко.

Кількість жертв постійно збільшується: Костін розповів прем'єру Індії про злочини росії проти дітей України23 серпня 2024, 12:41 • 24729 переглядiв