Ніяких обіймів більше ніж 3 хвилини: в аеропорту Нової Зеландії встановили обмежувальний знак

Ніяких обіймів більше ніж 3 хвилини: в аеропорту Нової Зеландії встановили обмежувальний знак

Київ  •  УНН

21 жовтня 2024, 08:27  •  11029 перегляди

Read in English

Прощальні обійми близьких людей можуть призвести до неприємностей у новозеландському аеропорту, якщо вони затягнуться на більше ніж три хвилини.

Міжнародний аеропорт у Данедіні, у Новій Зеландії, запровадив трихвилинний ліміт на обійми в рамках зусиль із підвищення безпеки та підтримки руху в зоні висадки. Про це УНН повідомляє із посиланням на The Guardian. 

Знак, встановлений у зоні висадки пасажирів аеропорту, попереджає: "Максимальний час обіймів - 3 хвилини. Для довших прощань скористайтеся парковкою".

Керівник аеропорту Данедін Ден де Боно розповів, що попереджувальні написи в зоні висадки пасажирів можуть бути "доволі інтенсивними" та включати погрози затиснути колеса або накласти штрафи, чого аеропорт хотів би уникнути.

"Це аеропорт, і ці місця висадки - звичайні місця для прощання", - сказав Де Боно, додавши, що занадто багато людей довго стоять у зоні висадки.

"Для інших не залишається місця. Йдеться про те, щоб дати іншим можливість обійнятися", - сказав керівник аеропорту. 

Передвиборча кампанія: Трамп приміряв роль кухаря McDonald's 21 жовтня 2024, 01:53 • 17119 переглядiв

За словами де Боно, іноді мандрівники використовують зону висадки, щоб в останній момент зайнятися коханням.

"Аеропорти - це осередки емоцій... За роки роботи наші співробітники бачили багато цікавого", додав  де Боно. 

Також розповів, що нова вивіска "викликала чималий ажіотаж".

Критики в дописі на Facebook, який набрав десятки тисяч переглядів і коментарів, заявили, що аеропорт не може диктувати, як довго можна обійматися, а один із коментаторів назвав це правило "нелюдським". Інші похвалили аеропорт за доброзичливий підхід, тоді як аеропорти по всьому світу вводять плату за висадку пасажирів.

За словами де Боно, в аеропорту не буде спеціального підрозділу "поліції обіймів", що стежить за дотриманням цього правила, але співробітники можуть ввічливо попросити тих, хто стоїть на парковці, переміститися в інше місце.

Ми тут не для того, щоб вказувати людям, як довго вони мають обійматися, а для того, щоб сказати: "Будь ласка, відійдіть і звільніть місце для інших".

Meta звільнила персонал за покупку зубної пасти, а не обідів19 жовтня 2024, 08:34 • 69278 переглядiв