Нічна атака рф на об'єкт енергетики на Сумщині знеструмила понад 100 тис. споживачів, планується значний імпорт - Міненерго

Нічна атака рф на об'єкт енергетики на Сумщині знеструмила понад 100 тис. споживачів, планується значний імпорт - Міненерго

Київ  •  УНН

6 липня 2024, 07:43  •  77564 перегляди

Read in English

Через російську атаку на енергетичний об'єкт у Сумській області було знеструмлено понад 100 000 споживачів, в той час як Україна отримала аварійно електроенергію з Польщі і планує значний імпорт.

У Сумській області вночі зазнав ворожої атаки об'єкт енергетики, без світла залишилися понад 100 тисяч споживачів. Напередодні Україна аварійно приймала електрику з Польщі, імпорт сьогодні знову планується на рекордних позначках, повідомили у Міненерго у суботу, пише УНН.

Деталі

Вчора Україна на запит Польщі отримувала надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни. Це дозволяє частково покривати дефіцит потужностей, що виник внаслідок масованих російських атак по енергосистемі.

"Сьогодні графіки погодинних відключень споживачів застосовуються з 0:00 до 24:00. Однак, завдяки зменшенню споживання у вихідний день та активній роботі СЕС, наразі з 10 до 15 години обмеження не застосовуватимуться.", - повідомили у Міненерго.

Обстріли

Сьогодні вночі у Сумській області було атаковано енергооб’єкт. Внаслідок цього знеструмлювалися побутові та промислові споживачі у Сумській (зокрема міста Суми) та Харківській областях. Споживачів у Харківській області заживили. На Сумщині на ранок залишаються знеструмленими 100,4 тисячі абонентів у 348 населених пунктах. Тривають відновлювальні роботи

- вказали у Міненерго.

Ворог здійснив 9 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумщини: зафіксовано 22 вибухи6 липня 2024, 05:48 • 28938 переглядiв

Знеструмлення

Учора ввечері короткочасно відключалась високовольтна повітряна лінія, що з’єднує енергосистеми України та Молдови. Її увімкнено в роботу.

У Чернігівській області короткочасно відключалась повітряна лінія обленерго. В результаті знеструмилась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі, місцева промисловість та сільгосппідприємства. Усіх споживачів заживлено.

Імпорт та експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 35 957 МВт-год. Експорту не передбачається.

Графіки відключень скасовані до 15 години - Укренерго6 липня 2024, 07:18 • 29880 переглядiв