На півночі Польщі планують відкрити базу з протиракетної оборони - Сікорський

На півночі Польщі планують відкрити базу з протиракетної оборони - Сікорський

Київ  •  УНН

13 жовтня 2024, 01:41  •  19570 перегляди

Read in English

У польському селі Редзіково планують відкрити базу протиракетного щита. За словами міністра Сікорського, база зможе збивати російські ракети, що летять на Польщу.

Найближчими тижнями у польському селі Редзіково запрацює база протиракетного щита. Вона буде збивати також російські ракети, що летять на Польщу. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляє PAP, пише УНН.

Найближчими тижнями відкриємо базу протиракетної оборони в Редзіковому неподалік Пуцька. Це база, про яку ми домовилися зі США,

- сказав Сікорський.

Сікорський підкреслив, що вів переговори про те, "щоб ракети ППО могли збивати також російські ракети, які летять на Польщу, а не лише іранські, які летять на США".

Наші опоненти звинувачували нас у тому, що ми знищили проект бази, тим часом вона вже є і буде урочисто відкрита найближчим часом,

- сказав очільник МЗС.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Польщі вважає, що країна має право збивати російські ракети в українському повітряному просторі, якщо вони загрожують АЕС. Це особиста думка Сікорського, офіційних рішень не ухвалено.