МЗС РФ заперечує зрив таємних переговорів з Україною

МЗС РФ заперечує зрив таємних переговорів з Україною

Київ  •  УНН

18 серпня 2024, 18:58  •  16470 перегляди

Read in English

МЗС РФ спростувало інформацію про зрив таємних переговорів з Україною щодо енергетичної інфраструктури. Речниця МЗС нагадала про вимоги Путіна для припинення вогню, включаючи відмову України від територій.

Міністерство закордонних справ рф відреагувало на статтю американського видання Washington Post про те, що воєнна операція України в Курській області нібито зірвала таємні переговори між країнами. Кажуть, що таких перемовин не було, і нагадують про вимоги, які висунув глава росії володимир путін для припинення вогню. Про це йдеться на сайті МЗС росії, передає УНН.

Деталі

Речниця МЗС рф марія захарова стверджує, що "ніхто нічого не зривав, бо зривати не було чого". Вона наголосила, що жодних прямих чи непрямих переговорів між росією та Україною щодо безпеки цивільних об’єктів критичної інфраструктури "не велось і не ведеться".

Також захарова нагадала, що глава росії володимир путін висунув вимоги для припинення вогню, які вона назвала "дуже щедрою мирною ініціативою". Серед цих вимог — відмова України від чотирьох областей та Криму, відмова від членства в НАТО, скасування санкцій та "припинення дискримінації російськомовних громадян", що, вочевидь, передбачало введення російської як другої державної.

Контекст

Видання Washington Post із посиланням на неназваних дипломатів та посадовців пише, що Україна та росія нібито мали намір відправити в серпні делегації до Катару для непрямих переговорів про припинення ударів по енергетичній інфраструктурі з обох сторін. Однак операція на Курщині нібито зірвала їх.

Український наступ на Курщину зірвав таємні переговори з рф про часткове припинення вогню – WP17 серпня 2024, 09:42 • 30788 переглядiв