Мирні переговори щодо війни у Судані відкриті, однак за участю лише однієї сторони – ЗМІ

Мирні переговори щодо війни у Судані відкриті, однак за участю лише однієї сторони – ЗМІ

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 14:15  •  12520 перегляди

Read in English

У Швейцарії стартували переговори щодо припинення вогню в Судані, але без представників армії.

У Швейцарії розпочалися переговори між делегаціями США та представниками регіону, де розташований Судан. Мета: досягти припинення вогню, щоб передати в країну значно більше гуманітарної допомоги для мільйонів людей.

Пише УНН із посиланням на SWI swissinfo.

Деталі

Мирні переговори щодо Судану розпочалися між делегаціями США та регіону. Представник Сполучених Штатів Том Перріелло повідомив через соціальні мережі, що відкрилося перше засідання з "міжнародними та технічними партнерами".

Однак лише одна, з двох сторін конфлікту, прийняла запрошення США на переговори. Також не представлена армія Судану.

Image

За словами Перріелло, за відсутності армії, першочергова увага буде зосереджена на технічних питаннях, таких як те, як можна доставити більше гуманітарної допомоги в країну.

У Африканському союзі оголошено найвищий рівень тривоги через поширення Mpox13 серпня 2024, 15:40 • 19724 перегляди

Загальні сподівання полягають в тому, щоб доставити в країну значно більше гуманітарної допомоги для мільйонів людей. Ключове питання – як досягти реального припинення вогню в Судані.

Image

Рішення Малі розірвати дипломатичні відносини з Україною є недалекоглядним та поспішним - МЗС 5 серпня 2024, 15:15 • 23537 переглядiв

Довідка

Судан зараз переживає найбільшу гуманітарну кризу у світі. В країні триває громадянська війна, голод, повені. Міжнародна організація з міграції (МОМ) прогнозує, що в найближчі місяці в Судані можуть загинути десятки тисяч людей, якщо не буде "негайного і масштабного" міжнародного реагування.

Поновлення бойових дій у Судані перешкоджає постачанню гуманітарної допомоги ООН23 серпня 2023, 02:08 • 613549 переглядiв